Lun afslutning på oktober giver sol og 15 grader

Månedens afslutning bliver varmere end normalen.

Der kommer plads til både sol og temperaturer, der minder om den tidlige del af efteråret. Her er det ved Selling i Østjylland.

Mens oktober allerede har mindet os om, hvordan nattefrost føles, giver den os nu en afslutning, der bliver en påmindelse om, hvor omskifteligt efterårsvejret kan opføre sig. Et kig i prognoserne viser nemlig, at du kan vente lidt endnu med at hænge det helt tunge overtøj i garderoben. Lun luft har nemlig fortsat kurs mod det danske land, fortæller vejrvært Anders Brandt fra DR Vejret.

- Mellem et lavtryk syd for Island og et højtryk over Østeuropa strømmer relativ lun luft for årstiden frem mod Danmark fra syd og sydvest. Frem mod weekenden vil vi en overgang få solrigt efterårsvejr, siger han.

Torsdag bliver den luneste dag i den resterende del af oktober. Temperaturen holder sig generelt højt, årstiden taget i betragtning.

Mellem den lune luft kommer der dog også indslag, der drypper på os. Oktober har givet mere regn, end vi normalt er vant til. Klimanormalen giver normalt 83,2 millimeter, men på nuværende tidspunkt er der faldet 92,2 millimeter.

Onsdag bliver der føjet mere vand til, siger Anders Brandt.

- Onsdag bliver det gråvejr med lidt småregn, mens det klarer flot op torsdag med en del sol og op til 16 grader. Fredag og lørdag bliver generelt også fine, inden det ligner en gråvejrssøndag.

Søndagen kan du dog undgå en times gråvejr, minder vejrværten om.

- Vi kan til gengæld sove en time længere, efter vi natten til søndag skal stille urene en time tilbage.

Indtil videre har oktober givet mere vand, end vi plejer at få med over 92 millimeter. Og der bliver tilføjet yderligere vand til de kommende dage. Her er det regnvejr ved Frederiksborg Slot Hillerød.

En lun oktober

Tiltrods for en grå himmel og skyer med vand i, vil det dog være en mere sensommerlig afslutning på oktober, end man kan forvente. Temperaturen holder sig nemlig pænt oppe ugen ud.

- Jeg tror, vi havner omkring de 10,5 grader i middeltemperatur, siger han. Det er over én grad højere end klimanormalen, der ligger på 9,4 grader.

Men trods temperatur og kun en smule regn og byger, så er der dog én vigtig mangel for, at oktober kan give oplevelsen af ren sensommer. Det fortæller Anders Brandt:

- Måske når vi de normale 99 solskinstimer. Vi er nu på 83 timer.

FacebookTwitter