Lun og tør tirsdag bliver skyet

Solen skinner på de få i morgen, men resten af ugen bliver varm og solrig.

Der mulighed for kig til solen i store dele af Sønderjylland og den sydlige del af landet generelt. På Als hvor billedet er taget, kan man allerede i morgen tage hul på nogle sommerlige dage iklædt nuancer af efterår. Onsdag kommer resten af landet med på solvognen. (Foto: Jesper Pilemand © (c) DR)

Der venter en aften og nat, hvor det meste af landet ligger lunt i svinget omkring de 12 til 14 grader. Det er blandt andet skyerne, som medvirker til det relativt høje temperaturniveau i nat.

Det bliver mest klart i den sydøstlige del af landet, så omring Lolland og Falster havner temperaturen under 10 grader.

Der kommer godt med skyer i nat, men der er enkelte steder, hvor der falder regn. Det ser nemlig ud til, at aftenens regnvejr over den nordlige halvdel af Jylland, ender brat omkring midnat. Også øerne kommer til at få en tør nat.

Tirsdag ender klar

Den sydvestlige strømning giver mange skyer, men når vinden drejer over i sydøst natten til onsdag, vil der være klart efterårsvejr resten af ugen.

Tirsdag begynder skyet i det meste af landet. Men det holder tørt, og der er chance for lidt sol til alle i løbet af dagen. Det pæne temperaturniveau omkring 14 til 17 grader fordeler sig jævnt ud over landskabet.

Allerede inden middag vil det blive lunt. Temperaturen ligger mellem 13 og 15 grader. I løbet af eftermiddagen kommer der lidt færre skyer samtidig med, at temperaturen kommer helt op på 17 grader.

I de sydlige dele af landet og på Bornholm vil der være gode chancer for at se en sløret sol hele dagen. Men først efter solen går ned, vil vindretningen begynde at dreje over mod sydøst. Hvilket vil sende tør luft op over Danmark. Det vil give opklaring, som breder sig fra syd i løbet af tirsdag aften og nat.

På onsdag begynder varmen at strømme op over landet fra syd ledsaget af tør luft. Det vil give flere dage i træk med solrigt vejr og sommeragtigt vejr iklædt efterårfarver. (Foto: DR vejret © (c) DR)

Hvor længe holder højtrykket

Nu er man lige blevet vant til at nyde det kølige efterår, og så pludselig banker sommervejr iklædt efterårsfarver på døren. Vi har allerede haft nattefrost enkelte steder, og farverne i naturen er et sandt festfyrværkeri af farver.

Der er udsigt til et markant vejrskifte midt på ugen. Et højtryk øst for Danmark sender varm luft op over landet fra syd. Sammen med den varme luft kommer også mest klart vejr, for luften fra kontinentet er mest tør.

I følge prognoserne får man først brug for regntøj igen på søndag i dele af Jylland. Men i den østlige del af landet holder det tørt indtil midten af næste uge.