Lunefulde april lover forårssol og varmt vejr i næste uge

Du kan godt tage solbrillerne frem. Næste uge byder på sol og helt op mod 22 grader.

(ARKIVFOTO) Sidste år i april fik Danmark ifølge DMI 165 solskinstimer. Den højeste dagstemperatur lå gennemsnitligt på 9,9 grader. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

April måned har indtil videre budt på lidt af hvert. Sne, byger, sorte skyer og tåge. Indimellem har skyerne dog givet plads til forårssolen, og den seneste uge har temperaturen langsomt sneget sig op over ti grader flere steder i landet.

I næste uge gemmer vejret på endnu en overraskelse. Nemlig høj sol og temperaturer, der kan nå helt op på 22 grader. Det fortæller vagthavende metrolog ved DMI, Martin Lindberg.

- Normalt ligger dagstemperaturen på 12-13 grader i april. Men hele næste uge lægger et højtryk sig over landet og holder fronter på afstand. Lokalt kan vi få helt op til 22 grader henad torsdag eftermiddag, og det er altså lidt af et særsyn midt i april måned, siger han.

Ved kysterne kan det dog blive skyet.

28,6 grader i april

Foråret er lunefuldt, men det er ifølge Martin Lindberg almindeligt, at solen begynder at få magt i april måned.

- April er en af de måneder, hvor vejret skifter mest. Selvom måneden kan starte med kulde og sne, kan vi sagtens opleve, at der kan blive op mod 25 grader på de sidste dage af april, fortæller han.

Varmerekorden i april ligger flere år tilbage. Den 27. april 1993 blev der i Holbæk målt temperatur på 28,6 grader. Sidste år i april fik Danmark ifølge DMI 48 millimeter nedbør og 165 solskinstimer. Middeltemperaturen var 6,3 grader, og højeste dagstemperatur lå gennemsnitligt på 9,9 grader.

Blæsende weekend

Der er dog ingen udsigter til varmerekord i næste uge. Det solrige vejr skulle gerne aftage henad fredag, hvor en koldfront passerer. Her vil der med al sandsynlighed komme frisk vind fra nordvest, og lørdag falder temperaturen helt ned mod aprilnormalen på mellem 12-13 grader.

- Prognosen for næste weekends vejr er dog stadig usikkert. Hvis vi er heldige, bliver højtrykket lidt længere, og så kan vi også gå en god weekend i møde, siger Martin Lindberg.

Facebook
Twitter