Lunt sommervejr vender tilbage: 'Det er en meget varm østenvind, vi får'

Der kan stadig være lokale byger, men de bliver ikke så kraftige som den foregående uges.

Der kan blive brug for badetøjet i løbet af ugen. (Foto: Niels Christian Vilmann © Ritzau Scanpix)

Vi har gang i endnu en sommerferieuge, og så er det rart at vide, om ugens planlægning skal inkludere et ekstra brætspil at kaste sig over, mens regnen siler ned - eller om det er badetøjet, der skal slides på.

Og spørger man vejrværtDR Vejret Louise Gade, så er der grund til optimisme. Det siger hun, mens en en heftig byge skyller ned over Nørre Vorupør og skyller strandgæsterne af.

- Det bliver bedre, starter hun og griner.

Udsigten fra byen ved Vesterhavet, hvor DR Vejret er i denne uge, viser nemlig et ret godt billede på, hvordan vejrudsigten bliver for hele landet. Der bliver nemlig mest plads til sol, temperaturer over 20 grader og kun lokale byger.

- Det stilner af, i forhold til den periode, vi havde i sidste uge, hvor der jo var varsler om regn og skybrud nærmest hver dag, siger Louise Gade.

Men du kan dog stadig opleve en forfriskende skyller andre steder end i bølgerne, uddyber hun.

- Det bliver mere tørt og varmere, men stadig ustabil luft, så vi kan sagtens få lokale byger nu og da. Men der er mindre smæk på bygeintensiteten, end vi oplevede i sidste uge.

En varm uge venter

Ugen starter også med meget sol og temperaturer, der ligger i starten af 20'erne. Og sommeren bliver lunere endnu, siger Louise Gade.

- Der ligger et lavtryk over det centrale Europa, og det sender meget varm luft fra Østeuropa og op over os. Og det er varmet godt op, så det er en meget varm østenvind, vi får. Onsdag og torsdag kan vi kommer op på 27 og 29 grader, fortæller hun.

Ifølge prognosen står vinden dog til at ændre sig senere på ugen. Vejrudsigten kommer stadig til at give sommervejr, men det vil være en mere afdæmpet end niveauet midt på ugen.

- Hen mod weekenden ser det ud til, at vinden drejer mod et mere nordligt hjørne, så der får vi maksimalt 26 grader. Det vil nok være et leje, som de fleste danskere vil finde lidt mere behageligt, fortæller hun om afslutningen på ugen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk