Lyse udsigter for april

DMI's prognose lover både lunere og mere tørt vejr i den kommende måned.

April bliver lunere og mere tør, end den plejer. (Foto: Morten Stricker © Scanpix)

Sidste morgen i marts måned var Kong Vinters sidste brøl: minus 7,8 grader i Midtjylland, og det blev vinterens laveste temperatur. Det kunne få nogle til at tro, at vinteren alligevel ikke var helt besejret og måske stod og lurede lige om hjørnet.

Men den nye

prognose
fra
DMI
beroliger kuldskære danskere: april bliver lunere og mere tør, end den plejer.

De nærmeste dage står den på ret frisk vestenvind og spredte byger, men til weekenden slapper vinden af, og det bliver tørt igen. Hvis vi er heldige, kan Palmesøndag blive en rigtig flot dag med sol og temperaturer helt op over 15 grader.

Vinden går nemlig i syd, og dernede er det blevet godt forårslunt. Spørgsmålet er bare, om skyerne kan drille - især i den nordvestlige del af landet.

Pæn påske

Selve påskeugen ser også ganske lun ud med dagtemperaturer helt op til cirka 15 grader og dage med både sol og skyer. Regn bliver der ikke meget af, men et par byger skal det nok blive til.

Det vigtigste er nok, at vi ikke behøver at frygte hele dage med tunge sorte skyer og øsregn. På denne tid af året bliver vi dog nogle gange snydt af lavthængende skyer, der har lidt svært ved at lette. Disse vejrsituationer er dog svære at forudsige.

I de følgende uger (uge 16 og 17) er der intet, der tyder på omslag til køligt og vådt vejr. Tværtimod, chancen for mere

stabilt
vejr vokser, og dermed kan vi også kun få enkelte dage med lidt forbigående regn.

Normalt er april måned årets tørreste, og i år ser den endda ud til at blive mere tør end normalt. I denne forbindelse er der normalt cirka 30 millimeter regn fordelt på cirka 12 dage.

Temperaturerne ventes også at bliver en grad eller to over det normale niveau, så mellem 10 og 15 grader er det, vi kan se frem til. Let nattefrost kan aldrig helt udelukkes, men risikoen er lille, og det bliver i hvert fald ikke noget, der ligner marts, hvor vi havde frost 23 ud af 31 nætter.