Månedsprognose: Det gode vejr fortsætter ind i næste uge

Men når vi kommer ind i august, vender vi tilbage til omskifteligt dansk sommervejr med blæst, skyer og lidt regn, ifølge prognosen.

Denne og næste uges vejr ser ud til at blive strandvejr, men så slår vi over i mere ustadigt vejr, ifølge DMI. (Foto: Michael Bernstorff © Brugerbillede - DR Vejret)

Tidligere i dag udkom DMI med deres 7-døgnsudsigt og månedsprognose. Og skal prognoserne stå til troende, skal vi nyde de varme sommergrader, vi har disse dage.

For allerede et par dage inde i august vender vi tilbage til omskifteligt dansk sommervejr med fronter og regn vestfra, lyder det i prognosen.

- Som jeg aflæser prognosen, er der faktisk to vejrscenarier, der afløser den stabile vejrsituation, vi har lige nu, siger DR's vejrvært Christian Cherry og fortsætter:

- Det ene scenarie er, at et lavtryk lister sig op fra syd, hvor vi får nogle kortvarige, men ret kraftige byger, der bliver afløst af solskin. Det andet scenarie er svage fronter, der kommer ind til os fra vest, som vil give en smule regn i den vestlige del af landet, men måske ikke så meget i den østlige del.

Han påpeger dog, der er ret stor usikkerhed ved særligt de sene uger i månedsprognosen.

I grafikken kan du se, hvordan vejret forventes at blive de kommende uger. Artiklen fortsætter under grafikken.

August ser ud til at være præget af ustadigt vejr

Trods usikkerheden så tyder alt lige nu på, at det ustadige vejr med skyer og regn bliver den dominerende vejrtype i august, ifølge DMI.

Det skyldes, at særligt de to hele uger i august – uge 32 og 33 – ser ud til at være præget af vejr fra vestlige retninger:

- Vest for os er jo der, hvor fugten ligger, mens der øst for os er tørt. Og man kan som hovedregel sige, at når vinden kommer fra vest, får vi køligere vejr, mens vi får varmere vejr, når vinden kommer fra øst – altså om sommeren, siger Christian Cherry.

Facebook
Twitter