Mandagsvejret: Sne på jorden flere steder

Vintervejret fortsætter – især i Jylland

Naturen ved Aalbæk i Nordjylland er trukket i vinterfrakken. Her flot fanget af Inger Nielsen. (Foto: Inger Nielsen - Aalbaek © DR brugerfoto)

Sneen dryssede over landet flere steder i nat, så weekendens vinterlige vejr fortsætter lidt endnu.

Især i Jylland forventer vi, at sneen bliver liggende, for temperaturen sniger sig kun lige akkurat op omkring frysepunktet. Det giver gode betingelser for at bygge en snemand eller kælke en tur i sneen.

Her til morgen er en mindre snebyge rullet ind østfra i den nordlige del af Jylland. I eftermiddagstimerne kigger solen ned i mindre doser i Jylland og på Fyn.

Lunere i Østdanmark

Sjælland og Bornholm kan i dag lune sig ved lidt højere temperaturer end jyderne. Dagen byder på 2-4 plusgrader flankeret af en overskyet himmel. Det bliver mest tørt og skyet, men måske kan der ramme en slud- eller regnbyge hist og pist, ligesom en lille solstråle nok også kan finde vej gennem skydækket.

Risiko for glatte veje

Især i Jylland er det koldt, og her holder temperaturen sig stort set under frysepunktet hele dagen og giver altså risiko for sne- og isglatte veje.

Vinden er i dag svag til frisk fra nordøst og sammen med de lave temperaturer, kommer det til at føles koldt de fleste steder.

Mere sne på vej

Hen mod aftenen kommer et nyt område med nedbør til os – det kan med stor sandsynlighed falde som sne i Sønderjylland og i Trekantområdet og som regn på Fyn, Sjælland, Lolland Falster og Bornholm.

Men altså, mandagsvejret er vinterligt i Jylland og gråt og snusket i den østlige del af Danmark.