Markant vejrskifte på vej: Polarluft kan give hagl eller slud

Et skift i vindretning giver os polarluft senere på ugen.

Fra onsdag kan der kommer perioder med nedbør, og det kan komme i flere former. (Foto: Thor Argir)

Selvom der er god grund til at overveje korte ærmer i disse dage, så kan vi godt afsløre, at sommertøjet ikke bliver tyndslidt i denne uge.

Der venter nemlig et markant vejrskifte, som skubber sol og 18 grader langt ud af vejrudsigterne, fortæller vejrvært Nina Bendixen ved DR Vejret.

- Onsdag skifter vindretningen, så den går i nordvest. Her ligger den noget så velkendte polarluft, som mange nok troede, vi havde sagt farvel til. Det kommer sammen med en koldfront, som skubber forårsvarmen sydpå, forklarer hun og siger, at det betyder, at vi kan se andre tal på termometeret.

- Så kommer vi de fleste steder tilbage på et-cifrede varmegrader i dagtimerne. Og vi vil få nattefrost igen.

Dagtemperaturen kan lokalt også være lavere end 10 grader resten af ugen.

Påsken om igen

Inden onsdag vil der dog være to solrige dage mandag og tirsdag. Det kan måske også give os årets hidtil højeste temperatur. Indtil nu ligger den på 20,1 grader, målt i de lune påskedage, der altså toppede 31. marts. Og der er flere paralleller ved vejret nu og omkring påske, forklarer Nina Bendixen.

- Vi havde 16-17 grader i dagene inden påske, og så kom der kold polarluft ned fra nordvest, der gav os et markant drop i temperaturen. Det er faktisk det samme der sker onsdag, hvor et højtryk over de britiske øer pumper den kolde luft ned til os bagpå koldfronten.

Polarluft kan give vinterlig nedbør

Med den kolde luft og nedbør er der også mulighed for at genopleve en dansk vinterklassiker, siger Nina Bendixen.

- Bare for at gøre ondt værre, så vil de byger, der kommer med fronten have risiko for at have hagl eller slud med sig.

Og nu vi er i gang med at gøre ondt værre, så vil vinden også gøre sit til, at det hele føles endnu mere køligt.

- Det blæser op, så vi får op til en hård vind, ved kysterne op til kuling. Så det kommer til at føles endnu køligere, end det er.

Hvor lang tid varer det ved?

- Vi ligger i krydsilden mellem et høj- og et lavtryk, og lige nu ser det ud til, at lavtrykket vinder. Det ser dog ud til, at vejret kan stabiliseres hen mod weekenden, men temperaturen vil stadig blot være omkring 10-11 grader.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk