Mere sne kan være på vej: Søndagen bliver solrig, våd og måske hvid

Igen i dag er der risiko for snebyger i dele af landet, fortæller DR's meteorolog.

Sådan her så det ud flere steder i landet i morges. Her i Nykøbing Falster. I eftermiddag er der igen mulighed for sne flere steder i landet. (Foto: © Jørgen Land Truelsen)

April vil bare ikke sættes i bås. Det er dagens vejr et godt eksempel på. Vi kan nemlig både opleve sol og blå himmel, skyer, regn, slud og torden i dag.

I løbet af natten har det sneet flere steder, og her til morgen lå der en hidsig snebyge over Trekantområdet. Det har fået flere brugere til at sende billeder, og i Herslev ved Fredericia målte Claus Johansen 15 cm sne på havebordet:

(Foto: © Claus Johansen)

I løbet af søndagen er der igen chance for både solskin og sne, fortæller DR's meteorolog, Anders Bartholdy.

- Bygevejret fortsætter i dag. Der er bedst chance for solskin til formiddag, mens skyerne trækker lidt mere sammen i eftermiddagstimerne. Det er også her sandsynligheden for slud, hagl og torden er størst, siger Anders Bartholdy.

Men det hele skal tages med et forbehold, pointerer han. For hvor bygerne lander, er ikke til at sige. Og falder der sne, så bliver det ikke liggende længe.

- Vejrprognoserne er ret usikre i forhold til hvor bygerne vil falde, men overordnede er der en tendens til, at der falder flest byger i de sydlige landsdele. Den sne, der måtte falde eller allerede er faldet, får til gengæld trange kår i dag. Med temperaturer på 7-10 grader vil størstedelen nemlig smelte ret hurtigt. Vind er der heller ikke ret meget af, så når der ikke lige står en byge over hovedet på en, er det faktisk et ret pænt vejr, siger han.