Mest blæst i vest

Efter tre dage med rigeligt vind på cykelstierne er der nok nogen, der snart undrer sig over, om vinden ikke lægger sig. Læs med her.

En mærkbar vestenvind har i den grad præget vejret de sidste par dage, og det er vist ikke gået mange næsers (eller hatte) forbi, at vinden har været lidt mere insisterende end, hvad vi er vant til.

Mest blæst er der i vest, hvor færgeafgange har været aflyst fra Hirtshals til Norge - først på grund af for meget blæst ved den danske vestkyst. Men i dag skyldes aflysninger vejrforholdene i Norge, hvor det fortsat blæser.

Mange fiskekuttere og trawlere blev holdt hjemme i havn på grund af kulingen, men det er ikke noget, der skaber dramatik, ifølge fiskeskipper fra Hirtshals Jan Milton Woller.

- Det er bare lidt efterårsrusk. Men denne kuling skiller sig ud fra de andre, fordi den er så vedvarende. Nu venter vi på frosttemperaturer, for så plejer vinden også at blive roligere, siger fiskeskipperen.

Det er nok ikke kun fiskeren fra Hirtshals, som kan glæde sig over at høre at vinden gradvist aftager i løbet af lørdagen. Men helt vindstille bliver det dog ikke.

Det næste døgn er det nemlig fortsat en jævn til hård vind fra vest og sydvest, stedvis op til kuling og ved Vestkysten i perioder op til hård vestlig kuling med risiko for vindstød af stormstyrke.

DMI har nu kun risikovarsel ude langs den jyske vestkyst og det lyder på risiko for kuling fra vest med risiko for vindstød af stormstyrke (mellem 25 og 27 m/s), og det gælder til kl. 09 lørdag morgen. Det gule område i Limfjorden er varsel for forhøjet vandtstand mellem 1,3-1,5 m over normal vandstand, og det gælder helt frem til midnat mellem lørdag og søndag. (Foto: DMI varsler © (c) DR)

I nat holder vinden stort set sin styrke, men går op i en mere nordvestlig retning de fleste steder, og i løbet af lørdagen begynder den ganske langsomt at aftage.

Lørdag aften er vi omkring en jævn til hård vind fra vest, mens kuling og vindstød af stormstyrke er taget af menuen.

Søndag er det stadig en frisk vind, som kan mærkes, men lige et nyk længere nede på vindskalaen end de forgående dage.

Vinden bliver nemlig mest let til frisk vind mellem sydvest og syd, men fortsat stedvis hård vind ved kysterne. Så det er altså ikke, fordi vinden lægger sig helt.

Facebook
Twitter