Mildt og meget blæsende

Vejret vil slå et par kolbøtter i kommende dage, hvor vi ender på den kolde side

Blæsten med vindstød af stormstyrke vil sætte gang i bølgerne, som her ved Hirtshals. Det blæsende vejr fortsætter frem til lørdag. (Foto: Birger Josephsen)

Der er gang i atmosfæren i disse dage. et stormlavtryk passerer Færøerne her i formiddag og giver storm på de kanter. Her i landet får vi i første omgang hård vind til hård kuling fra sydvest med risiko for vindstød af stormstyrke i den vestlige del af landet. Det har DMI udsendt et varsel om. I øvrigt er det meget mildt. Temperaturen ligger i dagtimerne omkring 8 grader og det kan falde en smule regn.

I eftermiddag og i aften passerer en koldfront fra vest med udbredt regn og vinddrejning til vest. Vinden vil en kort overgang blive lidt svagere, men den tiltager igen til kuling og ved Vestkysten med vindstød af stormstyrke. Den opklaring, der følger med, vil som vanligt ledsages af byger.

Stormlavtrykket sender meget vand ned i Nordsøen, og med den kraftige blæst vil sende vandet ind mod Vestkysten, hvorfor DMI også har et varsel om forhøjet vandstand.

Blæsten fortsætte fredag, og først i løbet af lørdag aftager den noget. Det vil ske i takt med, at et nyt lavtryk nærmer sig Nordeuropa, men nu i en sydligere bane lige syd om Danmark. Det vil trække koldere luft fra nordøst ned over landet,og det er opskriften på et omslag til mere vinterligt vejr. Det er usikkert endnu hvor meget sne, der kommer i næste uge, men nattefrosten vender tilbage.

Facebook
Twitter