Næste uges vejr: Kortvarig kulde

Kold luft løber ned over os fra nord, men fra midten af ugen tager det milde vejr over igen.

Vi begynder med solskin, men det bliver også koldt. Fra midten af ugen stiger temperaturen, men så bliver det til gengæld gråt og vådt.

Der skal hue og handsker til i disse dage, hvor luften er flot klar, men også kold.

Ugen begynder med kold vinterluft

Både mandag og tirsdag ligger vi fortsat i en klar koldluft. Dagens højeste temperaturer kommer typisk til at ligge omkring 4-5 grader mandag og tirsdag falder temperaturen yderligere et par grader. I nattetimerne kan temperaturen komme ned omkring minus 5 grader. Vinden vil efterhånden tage af fra en let til frisk vindstyrke fra nord til en forholdsvis svag skiftende vind.

Byger med hvidt

Der kan fortsat være byger i luften over det sydvestlige Danmark på mandag, de vil sandsynligvis mest være med regn, men nogle kan også være med slud. Fra natten til tirsdag kan der også komme nogle enkelte slud- eller snebyger omkring det relativt varme havvand i Kattegat.

Trafikanter skal passe på glatte veje i de kommende dag, hvor temperaturen kommer under frysepunktet og der måske kan komme enkelte vinterlige byger. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Mildt vejr vender tilbage

Allerede tirsdag aften presser en varmfront på fra sydvest. Nedbøren kan begynde som slud eller sne, men går gradvist over i regn. Onsdag ser det ud til at vestenstrømningen igen får overtaget, men først på dagen kan der endnu være slud eller sne over de nord- og østlige landsdele. I løbet af dagen bliver det dog skyet, diset og der kan være finregn.

Luften bliver langt mildere og det kan aflæse på temperaturskalaen, hvor vi nu kommer op på 7 til 12 grader.

Fortsat mildt

Torsdag og fredag fortsætter vi i samme genre med gråt og diset vejr tilsat småregn af og til. Temperaturen kommer til at ligge mellem de 8 til 13 grader i hele døgnet rundt. Vinden rør på sig igen og bliver jævn til hård fra syd og sydvestlige retninger.

Facebook
Twitter
Emner: