Næste uges vejr: Ustadigt

Flere fronter trækker hen over hovedet på os i den kommende uge og det giver vekslende vejr.

Lige nu driver et lavtryk stille og roligt ind over det sydvestlige Danmark. Rundt om lavtrykket cirkulerer et bånd af regn og byger og det giver tidvis regn og byger over dele af landet både i dag og i morgen.

Skyet mandag med regn og byger

Derfor kalder vejret igen på en regnfrakke i morgen, ikke hele tiden, der skal nok være lange opholdsperioder nogle steder, men det er altid godt at være på den sikre side.

Dagens højeste temperaturer kommer op på 8 til 13 grader, hvor det vil være koldest i Nordjylland.

Fronter fra vest

Den overordnede vejrtype er en klassisk strømning fra vest, hvor regnvejr bevæger sig ind over os efterfulgt af ophold- og/eller opklaringsvejr. Temperaturen vil typisk komme op et sted mellem 10 til 15 grader, mens vinden drejer til retninger mellem syd- og vest fra på tirsdag.

Stor usikkerhed i timing af fronter

Der er midlertidigt stor usikker omkring tempo og kurs af de forskellige fronter og derfor vil en mere præcis angivelse af hvornår det regner over de forskellige landsdele være omsonst, for den næste prognose siger helt sikkert noget andet.

Lige nu er tendensen, at store dele af tirsdag og onsdag skal gå med regnvejr efterfulgt af en blød højtryksryg, som måske kan kaste lidt sol og enkelte byger af sig frem mod torsdag.

  • Print
  • Del artiklen: