Nattefrost og kolde dage - men vinter venter alligevel

Fra i nat er der et vejrskifte, der varer weekenden ud.

Efteråret er snart forbi, og weekenden kommer til at minde os om, at vinteren venter i næste uge. Her er det ved Virum, hvor man stadig kan gå tur i omkring 10 graders varme. Foto: Simona Petersen

November har været varm. Faktisk usædvanlig varm, set i et historisk perspektiv. Men de næste dage og nætter kommer til at gøre et indhug i statistikken over månedens temperaturer.

Fra i nat kommer vi nemlig til at tage et dyk i temperaturen, og der kommer sandsynligvis nattefrost flere steder i landet.

Og sådan fortsætter det de næste dage, fortæller vejrvært Morten Lynge fra DR Vejret.

- Vi har været forkælet med sydvestlige strøminger af den lune slags i lang tid. Nu kommer der et lavtryk sydøst for os, og det kommer til at styre vejret op mod weekenden. Samtidig vil et højtryk sydvest for os stabilisere vejret. Sammenholdt betyder det kold luft fra øst, nordøst, fortæller han.

Og det kommer til at kunne aflæses på temperaturen, siger han.

- Termometret kommer på arbejde, og vi får ikke mere end 5-6 grader i løbet af dagen. Nætterne vil byde på let nattefrost, hvor vi er nede på et par enkelte frostgrader. Lokalt måske ned til -3 eller -4 grader.

Ingen sne i sigte

Og når man taler om frost i slutningen af november, så er det nærliggende for nogen at håbe, at landskabet kan ende hvidt af nyfalden sne. Men det er meget usandsynligt, siger Morten Lynge.

- Der kommer ganske lidt nedbør, hvis overhovedet noget, i løbet af de næste dage. Og det ser ikke ud til at falde som sne. Det bliver nok bare regn, fordi vi stadig er over frysepunktet i dagtimerne.

Kun Bornholm ser ud til at få enkelte byger lørdag, og søndag kan der også være sporadiske byger.

Selvom weekenden kommer til at føles af den årstid, vi er på vej mod, så er det kun kortvarig. Allerede mandag vender temperaturen igen tilbage til sit leje omkring 10 grader.

Et kort visit af kulde

Når vi passerer weekenden er vi én dag fra vinter, men det får dog ikke vejret til at fortsætte med temperaturer omkring frysepunktet. Allerede mandag kommer der nemlig endnu en omgang varm luft, og det giver os dagtemperaturer omkring 9-10 grader, fortæller vejrvært Morten Lynge.

- Bøtten vender igen mandag, så det bliver altså et kortvarig kuldebesøg, fordi vi i starten af næste uge vender tilbage til det, vi kender så godt. Svage frontpassager, vind fra vest og sydvest, og dagtemperaturer op mod 10 grader.

- Og vinterens første måned lægger også lunt ud, slutter han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter