Natten til torsdag var rekordvarm

Flere steder i landet i nat gjorde temperaturen sig bemærket. Blandt andet blev der på Samsø målt den højeste nattetemperatur nogensinde så sent på året.

Det er usædvanligt med så varm en nat så langt inde i efteråret. Men denne september tegner generelt til at blive ganske usædvanlig. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Svedte du under dynen i nat, eller måtte du liste dig op for at sætte vinduet på klem?

Så er det ikke så underligt. Med tanke på, at vi er et godt stykke inde i efteråret, var natten nemlig usædvanlig varm.

På Kegnæs i det allersydligste Jylland kom termometeret i nat aldrig længere ned end 17,3 grader. Det er en tangering af rekorden for den højeste lokale minimumtemperatur i dansk vejrhistorie målt så sent på året.

Rekorden, som natten skal deles med, faldt natten til den 13. oktober 2018 i Hammer Odde, hvor temperaturen altså heller aldrig nåede længere ned end 17,3 grader.

Varmeste nat på Samsø så sent på året

På Samsø har man målt og registreret temperaturer siden 1872, og aldrig før har øen i Kattegat haft så varm en nat så sent på året. Her blev det nemlig aldrig koldere end 16,1 grader.

Kigger vi ud over hele Danmark finder vi nattens allerlaveste temperatur i den lille, sjællandske by Tessebølle. Som det køligste sted i landet blev der her registreret 12,7 grader som minimumtemperatur. Det kommer ind på en tredjeplads for den højeste, landsdækkende minimumtemperatur målt så sent på året.

På Kegnæs i det allersydligste Jylland kom termometeret aldrig længere ned end 17,3. Det er en tangering af rekorden for den højeste lokale minimumstemperatur i dansk vejrhistorie målt så sent på efteråret. Den laveste temperatur i hele Danmark i nat blev målt i den lille, sjællandske by Tessebølle. Med 12,7 grader er det den tredje højeste landsdækkende minimumtemperatur målt så sent på året.

September på lun rekordkurs

Det ér usædvanligt med så varm en nat så langt inde i efteråret. Men denne september tegner generelt til at blive ganske usædvanlig.

Der er nemlig stor sandsynlighed for, at måneden bliver den varmeste september, der er målt i dansk vejrhistorie. Lige nu er rekorden for den varmeste september på 16.2 grader og deles af 1999, 2006 og 2016.

I skrivende stund er middeltemperaturen for hele september måned 16,4 grader.

DR Vejret følger selvfølgelig udviklingen og septembers usædvanlige rekordkurs.