#NoFilter: Ugen byder på Instagram-perfekte solopgange

Vejret er ekstra godt for smukke solop- og solnedgange i denne uge.

Himlen over Egå kunne tidligt i morges opleves i lilla, gule og orange farver. (Foto: Thomas Prebensen)

Klokken er næsten otte om morgenen, og solen er ved at stå op. Vinden kommer fra en vestlig retning, og kun nogle få skyer tegner sig på himlen.

Det er sådanne morgener man kan opleve den perfekte solopgang i røde og lilla nuancer - og med lyserøde skyer. Lige til Instagram.

Uden filter

Solen skal helst være tæt på horisonten for at få de flotte farver på himlen, hvilket er årsagen til, at vi oftest oplever den røde himmel ved solop- og solnedgang.

Når solen står lavt, skal sollyset rejse længere gennem atmosfæren, inden det rammer vores øjne.

Det betyder, at sollysets blå og kortbølgede farve bliver spredt mere på grund af mødet med mange flere partikler i luften.

(© (c) DR)

Hvis der så oven i købet er meget vanddamp, støv eller forurening, så bliver sollyset spredt yderligere, og tilbage er kun de røde nuancer.

På samme måde vil vi ofte opleve en meget dybblå himmel, når solen er højt på himlen og skinner på en tør dag med vind fra nord eller nordøst, og hvor der ikke er meget støv eller fugtighed at hente.

Mulig flot solnedgang

Netop nu skifter vejret, så mere fugtig luft trækker ind over Danmark.

Vanddampen spredte således sollyset i morges og skabte de her flotte farver på himlen.

Lone tog dette billede i morges ved Odsherred, og som hun siger: "Gnags' sang om at sidde på en bænk, når man bliver gammel, poppede op i hovedet". (Foto: Lone Athanasakis © Lone Athanasakis)

Der kommer flere skyer fra vest i løbet af dagen i dag, så det er mod øst, at man skal være heldig at få en mulig flot solnedgang også.

Men i morgen onsdag vil skyerne nok være for mange til at skabe den perfekte instagramsolopgang.

Facebook
Twitter