November frarøver os solen - og sådan fortsætter det

Temperaturen holdes stadig relativ høj, men det forbliver gråt de næste par dage.

De kommende dage vil himlen oftest være grå, men der kan også være solstrejf at spotte.

Der bliver genbrugt visse termer i denne måned. November har nemlig vist sig, som hvad den er; en grå efterårsmåned.

Og vi kommer ikke til at se de store forandringer i de kommende dages vejrudsigter. Det er nok nærmere en genudsendelse, siger Louise Gade, der er vejrvært ved DR Vejret.

- Vi går ind til flere gråvejrsdage, sådan nogle dage som mange nok vil definere som klassisk november-vejr, siger hun.

Solen holder sig nemlig godt skjult bag skyerne, og det gælder også for det meste af weekenden.

- Der er igen gråvejr på menuen, og det kan ikke udelukkes, at det vil regne i perioder, men det bliver i afdelingen for småting. Det bliver altså mest gråt og mest tørt, siger hun og fortæller, at temperaturen ligger tæt på de 10 grader.

Farveskalaen forbliver i de samme nuancer de kommende dage, og temperaturen bliver på maksimalt 10 grader. Oftest vil temperaturen ligge mellem 7 og 10 grader.

Varmt valg uden undskyldning

Den kommende uge byder også på et kommunal- og regionsrådsvalg tirsdag, og vejret indtil da kommer til at minde om udsigten fra weekenden.

- Næste uge starter, hvor weekenden slap. Der kan være lidt regn, akkompagneret af lidt dis, siger Louise Gade.

Og i næste uge er der også udsigt til lavere temperaturer.

- Vi har haft en periode med op til 13 grader i dagtimerne, men nu skruer vi lidt ned, så dagtimerne oftest ligger i et spænd mellem syv og op til 10 grader.

Men vejrværten forventer ikke, at vejrudsigten kan afskrække nogen til ikke at komme afsted og sætte sit kryds til næste uges valg.

- På valgdagen er der intet nyt under solen. Der er faktisk ikke nogen sol at se. Det bliver skyet, dagtemperaturen ender de fleste steder under 10 grader, siger Louise Gade og tilføjer, at der dog ikke er noget drastisk i vente i prognosen fra vejret.

- Der har jo været lavet undersøgelse i USA om, hvorvidt vejret påvirker valgdeltagelsen. For eksempel kan kraftig regn formindske deltagelsen. Men antager vi, at det gør sig gældende, så er der ikke regn, der kan holde folk fra valgstederne.

Særsyn med sol

November er typisk en af de måneder, hvor solen får færrest solstråler gennem skyerne, og denne måned ligger lige nu med lidt færre solskinstimer end normalen.

- Det er blevet i gennemsnit til 1,6 timer sol om dagen i november på nuværende tidspunkt, og med udsigt til det, vi har i prognoserne, så bliver det fortsat ikke særlig meget.

- Der kan komme en slidse i skydækket, og gør der det, skal man virkelig nyde det, for det hører til sjældenhederne. Det bliver mest gråmelerede dage, siger hun, og affægter dog, at det skal være en trist vejr-prognose.

- Jeg kalder det ikke kedelige gråvejr for varm kakao-vejr.