Nu kommer snevejret: Onsdag bliver landet hvidt

En større front trækker ind over landet natten mellem tirsdag og onsdag.

Mandag faldt der sne flere steder i Jylland. Blandet andet i Horsens, hvor dette billede er fra.

Hvis man kunne planlægge vejret, var der nok en del julestemte sjæle, der havde rykket dét vejr, vi får på onsdag, knap to uger tilbage i tiden.

Ifølge prognoserne kommer der nemlig en front ind over landet med snevejr.

Især Sjælland får sne i flere timer, ser det ud til.

Samtidig er temperaturen omkring frysepunktet, så der er en vis sandsynlighed for, at sneen bliver liggende, fortæller meteorolog Søren Jacobsen fra DR Vejret.

- Det starter omkring midnat, hvor det rammer den østlige del af landet. Derfra kommer det til at brede sig til resten af landet. Det ser ud til, at det bliver på øerne og op langs den østlige side af Jylland, der kommer til at falde mest, siger han.

Søren Jacobsen vurderer, at vi kan få omkring to til fire centimeter sne, og da de næste ti dage bliver rigtig kolde, vil eventuel nedbør også falde som sne på grund af de lave temperaturer.

Bornholm går dog fri af snevejret onsdag, da temperaturen vil være omkring 3-4 grader, så nedbøren vil derfor falde som regn eller slud.

Kolde dage venter

Sne

Sneen kan de efterfølgende dage blive suppleret. Der kommer nemlig mere vinterlig nedbør. Det vil sige, det kan falde som enten slud eller sne.

Det afgørende bliver temperaturen, der resten af ugen holder sig i lejet mellem et par minusgrader og tre varmegrader, lyder det fra Søren Jacobsen.

Flere steder langs den østvendte del af Jylland faldt der sne, og de næste dage kan der føjes en del mere til. Onsdag kan der falde omkring fire centimeter i Horsens, hvor dette billede er taget mandag formiddag.

Og alle dage vil en vind fra nordøst sørge for, at det kommer til at opleves væsentligt køligere, end temperaturmåleren viser.

Dage med temperaturer omkring frysepunktet vil derfor opleves som minus fem grader, selv ved en let til frisk vind.