Nu kommer solen: Mulighed for tocifrede varmegrader i denne uge

Ugen giver os fint med sol, men temperaturen holder sig frisk

Selvom solen brænder godt igennem disse dage, så vil det kun enkelte dage være muligt at rykke sig fra et-cifrede temperaturer til tocifrede. Grafik: Sofie Jackson Bangsgaard (© DR Nyheder)

Foråret har nu 16 dages erfaring, men vi har endnu ikke set den lune del af det endnu. Det til trods for, at vi har set en del til solen, der indtil videre har haft mere end 60 timer på himlen.

Og den får endnu mere den kommende uge, fortæller vejrvært Nina Bendixen fra DR Vejret.

- De fleste vil opleve dage med skyer på himlen, men fin plads til solen. Det er et højtryk over De Britiske Øer, der skaber vejret i Danmark lige nu, fortæller hun.

Sammen med det højtryk følger også en vindretning, der vil sørge for, at ugen primært holder sig tør.

- Vores vindretning går i nord og nordøst, og det giver os kold og tør luft, men sidst på ugen ser det ud til at dreje mod nordvest. Det kan give fugt fra Nordsøen, og det giver nok flere skyer i weekenden, men det ser ud til at holde mest tørt.

Der kan komme byger i løbet af ugen, men det vil være mest sandsynligt, at de kun rammer den østligste del af landet.

Mulighed for 10 grader i weekenden

Til trods for, at forårssolen har styrke og kan trække dagtemperaturen op, så holder de fleste dage sig tæt på det normale leje, som marts giver. Men med dage uden særlig mange skyer på himlen, vil et af vinterens kendetegn også vende retur, fortæller Nina Bendixen.

- Den kolde luft og klare vejr betyder, at nattefrosten er tilbage i hvert fald indtil weekenden. Vi tales ned til 4-5 frostgrader, så det er noget, der kan mærkes om morgenen. Når vi får lidt flere skyer i weekenden, kan det være, at temperaturen om natten ligger omkring nul grader.

Der kommer sol de næste dage, men der vil dog også være skyer på himlen. Finder man en krog, kan solen godt få det til føles lunt, særligt i weekenden, hvor det er muligt med 10 grader. Foto: Poul Havshøj

Dagtemperaturen vil dog afspejle solens styrke for årstiden.

- Vi lander typisk på syv grader om dagen, men på solrige dage kan det føles lunere, fordi vinden er svag til jævn de fleste dage, lyder det med et kig ind i prognoserne for ugen.

Og sidst på ugen er der mulighed for, at vi får de tocifrede temperaturer tilbage. Til trods for at weekenden muligvis får lidt flere skyer, så vil der være gode chancer for lune dage, siger Nina Bendixen.

- Temperaturen kan stige op til tocifrede grader søndag. Det ser ud til, at vi får lidt lunere luft ind, så det må være den gode nyhed, når der samtidig kommer flere skyer.

Generelt er der ugen ud mulighed for, at der kan komme byger ind, men det vil ikke være alle, der får besøg, siger Nina Bendixen.

- Vi har et lavtryk mod nordøst, og i den østlige del af landet kan det give byger, slud og regn, fordi det er koldt om natten. Det ser ud til at være lidt, og det er i Østersø-området, der er størst sandsynlighed for det.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk