Nu skifter vejret: Først dage med sne, og så kommer solen

Et lavtryk på vej mod Danmark trækker mere koldt og klart vejr med sig.

Efter lang tid med gråvejr og milde temperaturer er der nu køligere vejr på vej mod Danmark. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Gråt, gråt og mere gråt.

Solen har de seneste uger været en særdeles sjælden gæst over Danmark, men nu ser det ud til, at du igen kan nyde solstrålerne.

Det fortæller DR’s vejvært Louise Gade Sig, der har kigget på de seneste prognoser.

- Vinden kommer til at gå over i nordlig retning. Det giver helt klassisk en mere klar og tør luft, så der bliver meget mere plads til solen. Især lørdag og søndag kommer der en del sol, og det tror jeg mange danskere glæder sig til efter smågrumset og diset vejr.

Først får vi dog besøg af snevejr.

- Et lavtryk, der lige nu ligger over Irland, tager torsdag kurs mod Danmark og trækker kold luft med sig fra nord. Lavtrykket trækker også byger ind over landet, der kan være med slud og sne, siger Louise Gade Sig.

Masser af regn har resulteret i, at efteråret 2019 har været det vådeste nogensinde. (Arkiv) (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Hvidt drys på græsplænen

Natten mellem torsdag og fredag kommer temperaturen nemlig til at ligge omkring frysepunktet.

- Det er koldt nok til, at nedbøren falder som slud eller sne i Nordjylland og Østjylland. Så der kan de stå op til lidt hvidt drys på græsplanen, siger Louise Gade Sig.

Det betyder også, at der er risiko for glatte veje. Temperaturen stiger dog senere på dagen, så man kommer ikke til at kunne bygge snemænd.

Selvom temperaturen kommer op omkring fem grader fredag, vil det dog føles meget koldere. Vejret bliver nemlig meget blæsende med jævn til hård vind og op til kuling ved kysterne.

Og hvad så med december - og måske især juledagene? Det er lige lovlig tidligt at spå om julevejret, fortæller vejrværten. Det ser dog ud til at blive en mild vintermåned.

- Sandsynligheden for en hvid jul er altid lille, så jeg spår ikke de store chancer. Men man skal aldrig sige aldrig, siger Louise Gade Sig.

Herunder kan du se DMI's månedsprognose for december.