Ny hedebølge på vej til Europa: Danmark kan nå over 30 grader

Flere steder i Europa vil varmen nå over 40 grader i næste uge, lyder prognosen.

Spanien ventes at blive det første land til at ramme de 40 grader i denne omgang. (Foto: JUAN CARLOS CARDENAS © Scanpix)

Franskmænd, spaniere og indbyggere i mange andre europæiske lande skal til at forberede sig på den anden hedebølge inden for få uger.

Allerede i starten af næste uge vil temperaturerne tage et ordentligt nøk opad over store dele af kontinentet, og nogen steder vil varmen nå op over 40 grader.

Prognoserne kommer samtidig med, at USA oplever en ekstrem og farlig hedebølge, der indtil videre har kostet seks personer livet.

Ifølge VG, der citerer det norske Meteorologisk Institut, bliver det i Europa værst i Spanien og Frankrig, mens også Tyskland og Storbritannien forventer høje temperaturer.

Spanien ventes som de første at nå over 40 grader i regionerne Extremadura og Andalusien, hvorefter varmen vil bevæge sig videre til Frankrig, der under seneste hedebølge målte den højeste temperatur nogensinde i landet med 45,9 grader.

Og selvom det nok ikke når samme niveau denne gang, bliver der nok alligevel brug for parasollen, når den sydlige del af landet allerede fra mandag kan nå 38 grader.

Danmark kan nå 32 grader

Herhjemme bliver der også rig mulighed for sol og strandvejr for dem, der har valgt at holde ferie i Danmark.

Temperaturerne vil gradvist stige i løbet af næste uge med op til 28-30 grader onsdag og torsdag, hvorefter vejret vil toppe fredag med op til 32 grader lokalt.

Selvom det også herhjemme bliver den anden periode med høj varme, er der intet usædvanligt over sommervejret i år.

Den første halvdel af sommeren fra 1. juni til 15. juli har modsat sidste sommer, der var rekord varm og solrig, været helt normal, vurderer DMI.

- Man kan vist rolig sige, at denne sommer er det, vi kunne kalde en klassisk dansk sommer. Lidt sol, lidt regn, lidt vind – ikke noget at skrive hjem om, siger klimatolog Frans Rubek på DMI's hjemmeside.

Gennemsnitstemperaturen var 15,6 grader, som ligger væsentligt under 2018's 16,7 og et stykke over 2017's relativt kolde 14,8.

Storbritannien varmere end Kreta

Den europæiske varme vil også ramme Storbritannien, der ifølge The Independent i løbet af næste uge vil nå højere temperaturer end Algarvekysten i Portugal og den græske ø Kreta.

Flere steder i landet vil varmen nå op mod 34 grader, blandt andet i London, der venter 32 grader onsdag.

I Tyskland vil de nå endnu længere op og nærme sig 37 grader i den vestlige del af landet, mens der onsdag og torsdag ikke ventes temperaturer under 30 grader nogen steder i landet.

Varmen vil blandt andet også ramme Østrig, Holland, Portugal og Norge, skriver VG.

Facebook
Twitter