Ny prognose spår sne juleaften

Om vejret bliver hvidt eller gråt og vådt juleaften ser ud til at blive lidt af en gyser. Nogle prognoser peger i den ene retning, mens én vigtig prognose nu peger mod sne.

Meldingen om sne juleaftensdag kommer fra den fælleseuropæiske prognosemodel, som i meteorologiske kredse er kendt som en af verdens bedste. (Foto: Claus FIsker © Scanpix)

Gråt, vådt og mildt. I dén kategori har vejrprognoserne overvejende placeret vejret juleaftensdag. Lige indtil nu. Den seneste prognose fra det fælleseuropæiske regnecenter for vejrprognoser melder nemlig nu om koldere vejr og sne mange steder i landet i løbet eftermiddagen og aftenen den 24. december.

Et vinterligt lavtryk

På den måde er sandsynligheden for en lokal, hvid jul steget. Årsagen til det er, at et lavtryk - ifølge seneste prognose - vil bevæge syd om Danmark på juleaftensdag. Den medbringer fronter med nedbør, og med relativt lave temperaturer i tometershøjde, kan nedbøren meget vel blive hvid. Det bliver spændende at følge prognoserne de næste dage. På DR Vejret holder vi øje med flere forskellige modeller for vejrets udvikling, og før vi ligefrem kan love sne juleaften, så skal vi tættere på.

Lavtrykket har taget rejsen fra de Britiske Øer, over Nordsøen og rammer - ifølge den seneste prognose - Danmark juleaftensdag. Det er nok det, nogen vil kalde "god timing."

Pakket ind i et "måske"

Den fælleseuropæiske prognosemodel er i meteorologiske kredse kendt som en af verdens bedste. Alligevel er det for tidligt at få julehjerter i øjnene, hvis man elsker hvid jul. Modellen leverer nemlig nye prognoser to gange i døgnet, og andre prognosemodeller viser, at juleaften bliver lun med fem til otte grader og regn. Så det kan både blive en grå og en hvid jul. Men med den seneste prognose er der altså lagt et lille ekstra æg i den hvide julekurv.

Facebook
Twitter