Ny uge starter med regn og blæst

Vi åbner den nye uge med en sjaskvåd mandag. Især jyderne bliver ramt.

Det er en god idé at snuppe paraplyen med ud i morgen. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Det var så dét. Bededagsferien, et pusterum til at byde foråret og de lange dage velkommen, har for de fleste danskere nået sin ende. Og så på en dag med ganske hæderligt forårsvejr og temperaturer op til 17 grader. Men forårsfornemmelserne bliver skyllet væk i løbet af det kommende døgn.

Natteregn til de fleste

Den nye uge begynder nemlig med et godt, gedigent regnvejr. Et lavtryk over Frankrig bevæger sig lige nu nordpå mod den sydlige del af Nordsøen. Lavtrykkets fronter med masser af regn kommer til at præge vejret hos os de næste dage. Allerede nu er det begyndt at regne i Jylland, og i løbet af natten breder regnen sig også til den østlige del af landet, med undtagelse af Bornholm. Temperaturerne vil ligge mellem seks og otte grader, mens der blæser en frisk østenvind i nattetimerne.

Regn i vest, sol i øst

Mandagen begynder for jyderne med udbredt regnvejr, der lokalt kan være med torden. Den instabile luft – med varm luft nær jorden og kold luft i højden – giver anledning til bulder og brag, selvom torden faktisk er en sjældenhed om foråret. I den anden ende af landet kan Sjælland og øerne til gengæld nyde tørvejr og solkig om formiddagen.

Men øst slipper ikke

Men det ser ikke ud til, at Østdanmark slipper tørskoet igennem mandagen. For i løbet af eftermiddagen breder regnvejret i Jylland sig mere mod øst, og samtidig trækker intense, mindre regnbyger op mod landet fra sydøst og giver med stor sandsynlighed også en portion regn til Sjælland og øerne. DMI forventer omkring 13-15 millimeter regn til det meste af landet.

Først på dagen er regnen centreret om Jylland, mens et område med mindre, intense byger formentlig trækker op omkring Sjælland og øerne i løbet af eftermiddagen. (Foto: DR Grafik)

Lunt, men blæsende

Temperaturerne fejler nu ikke noget. De kommer til at ligge i et leje mellem 10 og 16 grader. Lunest bliver det formentlig på Sjælland med 16 grader, mens vestjyderne må nøjes med en håndfuld færre varmegrader at lune sig på. Samtidig blæser der en jævn til hård vind fra øst, og ved kysterne stedvis op til kuling hånd i hånd med kraftige vindstød.

Vi står ansigt til ansigt med en periode, der byder på lidt ustadigt vejr. (Foto: DR Grafik)

Et par dage med ustadigt vejr

Efter en sjaskvåd mandag følger et par dage med sydlig strømning og perioder med byger. Men hæng i. Der er forårslys for enden af tunnelen, for sidst på ugen ser det ud til, at et højtryk begynder at bygge op over Mellemeuropa, og det kan give os mere stabilt forårsvejr.

Facebook
Twitter