Nyd det lune vejr, for snart kommer der kold polarluft og måske sne

Weekenden holder sig tør og lun, men det ændrer sig i næste uge.

Nattefrosten bliver mere udbredt i den kommende uge, hvor temperaturen kan komme ned på fem grads frost. Foto: Inger Nielsen

- Så gik den ikke længere, lyder det fra vejrvært Louise Gade fra DR Vejret, mens hun løber de kommende dage og ugers vejrprognoser igennem. Det rolige, solrige og lune forårsvejr ser nemlig ud til at ryge, når vi passerer weekenden.

- Forårsvejret er notorisk kendt for at være omskifteligt, og bedst som man troede ”Nu er den her! Foråret er endegyldigt ankommet!”, så giver vinteren et svirp med halen og sender os tilbage i vinterfrakken, siger Louise Gade.

Og det er kold polarluft, der drejer ned til os, der skal få os til at finde handsker og hue frem igen.

Fra sol og tørvejr til frost og tøsne

Ovenpå den kommende weekend, hvor vi fortsat holder fronter med regn og byger på afstand og lader solen varme os op til 10-13 grader, skifter vejret karakter. Det bliver mere ustadigt og køligere, og allerede i løbet af weekenden vil flere skyer trække forbi.

- Lørdag passerer en koldfront landet. Det er en tyndbenet sag, som kun giver skyer, men det markerer alligevel overgangen til noget nyt. Derefter drejer vinden nemlig om i nordlige retninger, så vi i næste uge hiver kold polarluft ned over os, siger Louise Gade.

Generelt bliver temperaturen i plusgrader halveret, så de fleste dage når vi ikke over meget mere end fem grader. Og så bliver det også et gensyn med dryppende skyer, siger vejrværten.

Den kommende uge bliver det mere vanskeligt at se blå himmel og sol. Ovenpå en koldfront i weekenden bliver vejret mere ustadigt. Her er det Aarhus Ø. Foto: Jeppe Sejersen Lund

- Mandag og tirsdag bliver med småbyger, mens onsdag og torsdag godt kan give endnu flere byger af slud eller tøsne. Den næste uge bliver både koldere og vådere end normalt for denne tid af året.

Skal du tidligt afsted om morgenen, vil det derfor være en god idé at finde den lune og vandtætte del af garderoben frem igen. Nætterne bliver nemlig igen med udbredt nattefrost ned omkring fem graders frost.

Vejret bliver mere ustadigt den kommende uge, og de sidste dage af marts kan blive kolde og med mulighed for tøsne. (Foto: Simon Brix)

Ustabile uger venter

Når man kiggere længere ind i prognoserne over vejrets udvikling, viser de, at de kommende uger, altså starten på april, også vil minde om den kommende. Det bliver altså en ustadig omgang. Dog ser temperaturen ud til at stige, når vi har afsluttet marts. Dagstemperaturer omkring 10-13 grader ligger og venter.

Kulden kan bremse den forårsblomstring, man allerede kan møde nu. Nætterne bliver med frost og i dagtimerne ser vi næppe mere end fem grader den kommende uge. Foto: Frank Barken

Derfor er Louise Gades budskab også, at man skal tænke tilbage på en solrig måned og suge de kommende dages lune marts-vejr til sig.

- Alting har en ende, således også det lækre forårsvejr, vi er blevet forkælet med. Så det er om at nyde vejret i dag, så længe det er tørt, med plads til solen og op til 15-17 grader.