Nyd det! Vejret vender efter weekenden

Weekenden byder på ekstrem varme og masser af solskin. Men et vejrskifte er på vej.

Lørdagens vejrkort byder på en del sol, svag vind og temperaturer, der typisk topper omkring 26 grader, lokalt i underkanten af 30 grader. (Foto: © DR grafik)

Alting har en ende.

Således også det lune, solrige vejr, som har præget septembers begyndelse.

I næste uge melder prognoserne nemlig om flere skyer, risiko for tordenbyger, og et termometet, der sætter kursen nedad.

Vi befinder os med andre ord i sensommerens udgård - så nyd de sidste dage med sommerlige fornemmelser.

Hav tålmodighed - solen kommer

Lørdag og søndag begynder begge dage med stedvise tågebanker, men hav lidt tålmodighed med vejrguderne, for i løbet af dagen vil det klare op med masser af solskin.

Ved kysterne kan man dog søndag risikere, at solen aldrig når at vinde kampen over skyerne, men til gengæld kommer temperaturerne op omkring 23-25 grader mange steder.

Særlig lørdag bliver varm - lokalt i underkanten af 30 grader.

Sammenlignet med resten af landet, vil det generelt være lidt køligere ved kyster med pålandsvind.

Vinden vil bare være svag til jævn og primært komme fra sydlige retninger.

Weekendvejret vil altså generelt være lunt, solrigt og behageligt. Det kalder på udendørs sysler, måske en strandtur, kaffe på terrassen, afslapning i hængekøjen og generel nydning helt frem til solen går ned, og det gør den omkring klokken 20.00.

Ny uge - nyt vejr

Og det gælder om at nyde det, mens det varer ved. For når den nye uge tager sin begyndelse, ændrer vejret karakter.

Det stabile højtryk, som den sidste tid har ligget nær Danmark og givet os det stabile solskinsvejr, begynder hen over weekenden langsomt at svækkes og trække mod øst. På den måde bliver der gjort plads til, at lavtryk, skyer og fronter igen kan nærme sig os.

Derfor vil der i løbet af mandagen være risiko for byger, måske endda med torden.

Det gælder især for den vestlige del af landet, mens det, ifølge de seneste prognoser, ser ud til at holde tørt øst for Storebælt.

Temperaturerne vil dog stadig være sommerlige mellem 22 og 27 grader.

Ikke flere meteorologiske sommerdage

Tirsdag ser vejrkortet broget ud lidt flere steder i landet - det vil sige en blanding af sol, skyer og stedvise byger landet over.

Desuden ser det ud til, at der ikke er flere meteorologiske sommerdage i denne omgang, da temperaturen ikke kommer over 25 grader.

Den lune luft er nemlig kommet under pres, så termometeret kan efterhånden ikke liste sig op på mere end maks 18-23 grader.

Onsdag kommer temperaturerne ikke over 20 grader nogen steder, og vinden vil friske op.

Her er prognosen for tirsdag formiddag: Flere skyer og stedvise byger landet over. (Foto: © DR grafik)

Nyd weekendvejret

Den solrige og lune begyndelse på september har været kærkommen hos mange danskere efter en august med ustadigt sommervejr.

Derfor kan du med rette lade weekenden stå i nydningens tegn, misse lidt ekstra mod solen og lade dig omfavne af den lune, blide vind.

I næste uge vil vejret efterhånden smage mere af efterår... Men det kan nu også noget.