Nyd påskeugen, og husk solcremen: Den står på sol - i hvert fald op til helligdagene

I morgen bør du finde solcremen frem, hvis du skal ud, siger vejrvært.

Påskeugen ser god ud. Bedst ser det ud mandag, hvor termometret kan komme op på 20 grader. (© dr)

Hvis du har glædet dig over vejret i dag, så kan du rolig gå i seng med et smil på læben i aften. For den blå himmel og solens lune stråler ser ud til at fortsætte de næste par dage.

I morgen ser dog ud til at blive den bedste. Derfor anbefaler DR’s

vejrvært
, Louise Gade Sig, at vi finder solcremen frem, hvis vi skal ud. For UV-indekset, der guider os i, hvor meget vi skal beskytte os mod solens stråler, vil havne på et firtal. Og så bør man ifølge indekset smøre sig ind i solcreme.

- Man kan glæde sig til i morgen, for der bliver det bare endnu bedre end i dag. Makstemperaturen vil ligge på mellem 16 og 18 grader, og i Sønderjylland kan man nå hele 20 grader, fordi varmen ligger syd for os, siger hun.

Dog vil det omkring syv grader varme havvand og den lette til friske vind fra syd betyde, at det langs de sydlige kyster vil føles koldere.

Vejret bliver bedst frem til lørdag

Tirsdag, onsdag og skærtorsdag ser dog også fine ud, lover Louise Gade Sig, men det bliver dog ikke helt som mandag. For natten mellem mandag og tirsdag vil en lille koldfront bevæge sig gennem Danmark, og det kan betyde, at tirsdagen vil begynde med en lille smule regn østpå. Samtidig vil den lidt køligere vestenvind tage over.

- Men det vil generelt være forårsvarmt med en del sol i hele landet, hvor temperaturerne kommer op omkring de 14 til 15 grader.

Det er dog om at nyde vejret frem til de egentlige helligdage, for langfredag ser lidt mere skyet ud, og lørdag kan se en anelse våd ud. Og selve påskesøndag og mandag ser ifølge

prognoserne
også mere skyede ud end solrige.

- Men det ændrer ikke ved, at vejret også viser samfundssind. Så det er bare om at komme ud, hvis man husker at holde afstand, siger Louise Gade Sig.