Nyd solen, mens du kan: Regn, blæst og kulde er på vej

Risiko for sne i det nordlige Jylland i den kommende uge.

(Arkivfoto). Det kan godt være, at kalenderen siger forår, men i min optik smager marts mere af vinter, siger meteorolog Søren Jacobsen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Februar måned har budt på sol og usædvanlige varmegrader, men nu er det blevet tid til at finde vinterjakken frem igen og vinke farvel til forårsvejret.

Også selvom vi faktisk på kalenderen har første forårsdag i dag.

- Vejret vender i morgen. Vi skal til at have vestenvindsstrømninger med lavtryk, der kommer drønende fra Atlanterhavet og smider en masse vand af sig ind over Nordeuropa. Det vil ramme Danmark i stor stil, siger meteorolog og vejrvært i DR, Søren Jacobsen.

Ifølge ham præges udsigterne af regn og blæst.

- Det begynder allerede at se vådt ud i weekenden. Lørdag er overskyet og natten til søndag vil det sjaskregne. Opklaringen kommer i løbet af søndagen, men den bliver blæsende og temperaturerne falder. Regnen fortsætter mandag, siger Søren Jacobsen.

Marts er lig med møgvejr

På den varmeste februardag blev der målt op til 15,8 grader i Tirstrup, hvilket gjorde dagen til den varmeste februardag i 29 år.

Marts starter dog køligt i forhold til februars udgang, påpeger Søren Jacobsen.

- Vi har allerede taget hul på det kommende vejr, for det bliver ikke mere end 7 grader i dag. I næste uge får temperaturen endnu et nøk nedad. Her ender vi nok nede omkring de 3 grader, og tirsdag kan det faktisk blive så koldt, at der kommer tøsne i det nordlige Jylland. Flere steder vil også opleve pivende frost onsdag morgen.

Der er ifølge Søren Jacobsen intet usædvanligt i skiftet. Marts er ofte lig med møgvejr.

- I min bog er marts aldrig en forårsmåned. Den svigter uhyre ofte som forårsmåned. Sidste år var marts den koldeste måned. Koldere end vintermånederne. Og sådan synes jeg ofte, det går, lyder det fra meteorologen, der tilføjer:

- Det kan godt være, at kalenderen siger forår, men i min optik smager marts mere af vinter.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk