Nyd solen - så længe det varer

Kold luft fra Sibirien betyder dog, at det ikke er så varmt.

Dagens vejrkort. Koldest bliver det på Bornholm.

Som de foregående dage får vi i dag masser af sol, og temperaturerne kommer efterhånden op mellem fem og ni grader.

De nærmeste dage står den også på sol og op til cirka ti grader, men nætterne vil fortsat være kolde med let frost mange steder.

Det burde måske være varmere, nu når solen skinner så meget, men den luft, som blæser ind over os fra sydøst, stammer fra det nordlige Sibirien. Og undervejs helt deroppefra er der ikke megen hjælp at hente i form af varme. Til gengæld er luften meget tør, og det er derfor, solen har så let spil for tiden.

Der er trods det gode vejr heldigvis god plads til gåture i området ved Poulstrup Sø nær Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Ikke sol næste weekend

I weekenden kommer der dog en pause fra det solrige vejr. Lørdag giver betydeligt flere skyer, og vinden går om i en nordlig retning. Senere lørdag eller natten til søndag passerer en front, der har regn eller slud med sig.

Søndagen vil også være præget af skyer og byger med regn eller slud. Temperaturerne kommer næppe over cirka fem grader, så forårsfornemmelserne bliver midlertidigt sat på pause.

I næste uge ser prognoserne til gengæld ud til at love lunere og mere stabilt vejr igen. Og denne gang bliver det ikke med luft fra Sibirien.

Men husk nu at holde afstand, selvom I er ude.