Nyd vejret, fordi torsdag kan blive sidste stabile sommerdag

Der venter et vejrskifte fredag med faldende temperaturer.

Fredag begynder et vejrskifte, hvor skyer og byger trækker ind fra vest. Her er det ved Damstederne i Skagen. Foto: Linda Mølgaard

Hvis du ikke ved, hvad du skal bruge torsdag på, så kommer her en klar opfordring: Sus udenfor og nyd, hvad der ser ud til at blive den sidste solrige, varme og tørre sommerdag i august. De næste par dage skifter vejret nemlig, og det betyder, at du nok nærmere får brug for en paraply inden for armslængde fremfor solcremen.

Det fortæller vejrvært Louise Gade fra DR Vejret. - Så går den ikke længere. Det fine, stabile og solrige sommervejr begynder at ændre væsen. På fredag får solen kamp til stregen af et skydække, og i løbet af eftermiddagen kommer der endda en koldfront med regn ind over Jylland, forklarer hun. Men som fredagen skrider frem, vil den ellers pæne start på fredagen mod øst blive afløst af selvsamme vejr.

De næste dage ophører det stabile vejr, og i stedet drejer vinden mod vest og nord. Det giver plads til flere omgange med regn og byger, der trækker ind. Fra næste uge falder temperaturen også. (Foto: Simon Brix)

- Regnen når til Sjælland i løbet af fredag aften. Mit bedste råd er derfor at nyde hvad der ligner sommerens sidste dag med reelt sommervejr og gå ud i aften og nyd dét særlige lys, som kun sensommerens aftener ejer, opfordrer Louise Gade med henvisning til den igangværende torsdag.

Sensommeren slutter ustadigt

Som femdøgnsprognosen viser, er der også regndråber de næste mange dage. De fleste dage vil det dog i perioder mest være som byger. Vi får derfor også ophold i mellem. Med skyer og byger og koldere vejr fra vest og nord, vil temperaturen også blive mærket.

- Som navnet antyder, bringer en koldfront typisk noget koldere vejr med sig. Og således falder temperaturerne omkring fem grader lørdag, og weekendvejret bliver generelt mere køligt og ustadigt med byger, der kommer og går, siger Louise Gade.

Der kan vente nogle kraftige byger i weekenden, der får lyden af et tordenvejr med sig. Foto: Viggo Hjort Kohberg

Det samme billede er gældende, når vi kigger ind i den kommende uge. Her ligger vinden fortsat i det vestlige- og nordlige hjørne, og dagens maksimale temperatur falder støt, som vi nærmer os første efterårsdag næste torsdag.

Prognoserne giver også byger ind i den kommende uge, og derfor gælder vejrværtens råd om weekenden også de kommende dage.

- Så skal du være udendørs i weekenden, kan du ikke være sikker på, at det kommer til at forgå helt tørskoet. Jeg skal til vejfest på min skønne villavej, og jeg har absolut tænkt mig at smide en lille paraply i køletasken ved siden af den kolde rosé og en tyk trøje, til når mørket falder på.