Nyd weekendens lune grillvejr – det bliver vådere de kommende dage

De kommende 14 dage byder ifølge DMI på en del byger over hele landet.

Mens vejret både lørdag og søndag indbyder til grill i haven, bliver det sværere at planlægge i den kommende uge. (Foto: Michael Bothager © Scanpix)

Mens vi har fået masser af nedbør over Danmark i løbet af ugen, byder weekenden på lune og tørre aftener, hvor man de fleste steder i landet med ro i sindet kan finde grillen frem.

Lørdag og søndag kommer nemlig til at ligne hinanden, hvis man kigger op mod himlen, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

- Vi får rigtig pænt vejr med nogen eller en del sol og temperaturer op til 23 grader. Ud på eftermiddagen kan der falde en enkelt byge, og det bliver lidt mere skyet, men alt i alt klassisk dansk sommervejr til den pæne side, siger vagthavende meteorolog Klaus Larsen.

Våde augustdage

Har man planlagt ferie i det danske sommerland i næste uge, kan det være en god ide at pakke regntøjet, for dagene bliver noget vådere.

- Natten til tirsdag passerer et skyområde, en frontzone med regn, og det giver mere ustadigt vejr. Til gengæld falder temperaturerne kun en lille smule, så de ligger i starten af 20’erne.

- August har i gennemsnit 10 nedbørsdage, hvor der falder mellem 60 og 70 millimeter, og de kommende 14 dage kan der falde regn de fleste af dem. Det er dog ikke syndfloden, der rammer os, siger Klaus Larsen.

I løbet af næste uge kommer nattetemperaturerne ifølge DMI til at ligge mellem 12 og 17 grader.

Facebook
Twitter