Nyt år og ny uge: Gradvist koldere

Vi skal passeres af flere fronter og luften bliver efterhånden koldere.

Vi får skiftende vejr i den kommende uge. Lige nu tegner tirsdagen til at byde ind med det 'pæneste' vejr. Det bliver i øvrigt koldere dag for dag.

Det nye år er begyndt med klassisk bygevejr iblandet lidt sol fra tid til anden. I løbet af ugen kommer vejret til at skifte en del.

Flot tirsdag

Tirsdag trækker en svag højtryksryg gennem landet og det giver chance for solskin de fleste steder. Der kan måske falde en enkelt byge, især ved Vestkysten, men ellers vil de fleste opleve tørvejr.

Dagens højeste temperaturer kommer op på 4 til 7 grader og det kommer til at blæse med en let til frisk vind fra sydvestlige retninger.

Der er umiddelbart størst chance for solskin denne tirsdag. (Foto: CARSTEN GREGERSEN © Scanpix)

Regnfuld onsdag

Allerede natten til onsdag bevæger en front sig ind over os fra vest. Nedbøren kan i begyndelsen falde som slud eller tøsne, men i løbet af onsdagen går det over i regn.

Temperaturen kommer til at ligge på 2 til 6 grader, hvor det vil være varmest ved Vestkysten. Det blæser op på dagen og vinden bliver jævn til hård fra syd- og sydøstlige retninger. Ved kysterne kan det blive til kulingstyrke. Lige nu tegner det til at blive en våd omgang, prognosen peger på 10-15 mm nedbør over store dele af landet.

Onsdag ser ud til at blive en regnfuld og småblæsende affære. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Torsdag med byger

Natten til torsdag klarer det op og temperaturen falder til omkring frysepunktet. Der kan falde enkelte regn- eller sludbyger, men der skulle også være mulighed for lidt sol hist og pist. Dagens højeste temperaturer kommer op på 2 til 5 grader.

Fredagen i selskab med ny front

Natten til fredag bevæger næste front sig op over landet fra syd og nedbøren kan igen være med ’hvidt’, altså slud eller tøsne. I den nordlige del af landet kan vi få let frost. Lige nu ser det ud til at fronten fortrinsvis ligger over den sydlige halvdel af landet, men både position såvel som timing af fronten kan naturligvis ændre sig så langt ude i tiden.

Dagens højeste temperaturer bliver igen en anelse lavere, så vi kommer op på 2 til 6 grader, typisk 3-4 grader over størstedelen af landet. Vinden går over i det østlige hjørne og varierer mellem en let til hård styrke.

Koldere luft i næste weekend

Vinden drejer til nordøst og sender relativt kold luft ned mod os, derfor kommer dagens højeste temperaturer ikke over de 4 grader og natten til søndag kan vi komme ned på 5-6 frostgrader.

Facebook
Twitter