Nyt voldsomt uvejr rammer Grækenland

I tirsdags ramte regn og oversvømmelser Grækenland, og nu er der mere vand på vej.

En dreng bærer sit tøj igennem de tidligere oversvømmede gader i byen Mandra, nordvest for hovedstaden Athen. / AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis (Foto: ANGELOS TZORTZINIS © Scanpix)

Et nyt uvejr ser ud til at ramme Grækenlands vestkyst lørdag aften, og prognoserne melder om vindstød på omkring 120 - 130 km/t.

Indtil videre ser det ud til at ramme området mellem de græske øer Korfu og Zakynthos.

Oversvømmelser igen

Det er ikke mere end fire dage siden, at himlen sidst åbnede sig og oversvømmede flere områder i hovedstaden Athen og de omkringliggende forstæder.

19 personer døde i forbindelse med det uvejr.

Byen Mandra, nordvest for Athen fredag aften, hvor en kvinde renser sine sko efter oversvømmelserne. / AFP PHOTO / Angelos Tzortzinis (Foto: ANGELOS TZORTZINIS © Scanpix)

Ny storm på vej

På grund af meget kold luft i højden og Middelhavets fortsatte forholdsvis varme hav på omkring 20 grader, kan et nyt uvejr udvikle sig i løbet af lørdag aften og ind i søndagen.

Uvejret har fået navnet "Numa", da det kan betegnes som en såkaldt "Medicane" - et sammentræk af ordene mediterrane og hurricane.

En medicane er et lavtryk med tropiske karaktertræk, men kan altså ikke udvikle sig til en tropisk orkan, da vandet ikke er varmt nok ud for den sydeuropæiske kyst.

Lavtrykket, som det ses fra en satellit. Lige nu ligger det stadig lige syd for Italien "hæl". (© EUMETSAT / Meteociel)

Lavtrykket eller Numa pumper fugtig luft fra Middelhavet op over Grækenlands bjergrige områder fra syd, hvilket øger risikoen for flere oversvømmelser.

Torsdag fortalte Søren Jacobsen om de voldsomme oversvømmelser, men også om udsigten til mere uvejr.

Tryk på videoen for at se indslaget fra Vores Vejr

Facebook
Twitter