Nytårsvejret: Meget mildt og nogle steder også vådt

Nytåret nærmer sig, og prognoserne er efterhånden sikre på nytårsvejret, og selvom detaljerne stadig mangler, skal I ikke snydes for et første bud.

Meget tyder på at det bliver mildt og vådt, når vi skal ud og skyde nytåret ind. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Er du i gang med at planlægge, om du skal have paraplyen med til nytårsfesten, eller om du skal købe raketter eller batterier til at skyde nytåret ind med, så er det måske værd at tjekke vejrudsigten. For der er både gode og dårlige nyheder, hvad angår vejret på årets sidste dag.

"Plusset"

Alt er selvfølgelig relativt, og nogen elsker nok en hvid og frostklar nytårsaften. Men når vi nu ikke kan levere frostgrader, og hvis vi tager ja-hatten på, så må man sige, at det trods alt er rart med mildt vejr, når raketterne skal fyres af.

Og det bliver mildt på lørdag, meget mildt for årstiden endda. Temperaturen kommer til at ligge på 7-10 graders varme nytårsaftensdag, og ud på aftenen og om natten falder temperaturen formentlig kun en smule og ender omkring 5-7 grader - altså et godt stykke over frysepunktet.

Nytårsaften ser lige nu ud til at blive halvvåd og lunken.

"Minusset"

På minussiden har vi risikoen for regn. Det vil højst sandsynligt små-regne de fleste steder i landet i løbet af nytårsaftensdag, men det vil holde sig i det små.

Om aftenen ser det til gengæld ud til, at det godt kan blive lidt mere vedvarende regn, og lige nu tyder det på, at det er i de nordlige og centrale dele af landet, at regnen godt kan drille, når klokken passerer midnat.

Prognoserne kan dog også drille, så præcist hvor det vil regne den 31. om aftenen er endnu lidt usikkert.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk