Østenvinden tager toppen af forårstemperaturen

Slut med de flotte forårsfornemmelser, vinden frisker op og det bliver lidt koldere.

Det bliver lidt koldere i de kommende dage. Vinden frisker op fra østlige retninger og det tager toppen af forårsfornemmelserne. De første par dage holder det mest tørt, men herefter presser et lavtryk fra syd på med mere udbredt regn.

Oven på et par dage, som næsten har smagt af sommer med temperaturer over 20 grader, til de heldige, så falder temperaturen en smule igen og det bliver mere blæsende.

Skyer og tåge

Den kommende nat bliver det efterhånden skyet fra nord. I den syd- og sydøstlige del af landet holder klart, men her kan til gengæld dannes tåge ud på de mørke timer. Temperaturen falder til 2 til 7 grader og den rolige nordenvind frisker op og drejer over i nordøst.

Tirsdag med lidt sol op ad dagen

Tirsdagsvejret begynder derfor med mange skyer og der kan fortsat være diset eller tåget i morgentimerne. I løbet af dagen lirker solen sig stille og roligt igennem skydækket mange steder, men det bliver mere blæsende. Ved kysterne kan vi nå kulingstyrke og kraftige vindstød, mens vi ind over land vil få op til en frisk eller hård vind fra østlige retninger, når vi kommer et stykke op ad dagen.

Fortsat stor forskel på temperaturen

Dagens højeste temperaturer spænder vidt. I Sønderjylland kan temperaturen måske komme op på 15 grader, mens vi ved kyster med pålandsvind kun vil få omkring 5 grader. Det mest geografisk udbredte temperaturleje bliver 8 til 13 grader, men grundet blæsten vil det mest føles som 5 grader.