Omskifteligt forår på vej til påsken

Påskens byder på langsomt stigende temperaturer, men også en god blanding af sol, regn og skyer.

Påsken er startet rigtig smukt de fleste steder i landet, men allerede her til formiddag trækker skyer ind over Jylland fra vest, og breder sig langsomt mod øst i løbet af dagen. Det vil også dryppe lidt fra skyerne i Jylland og efterhånden i aften og nat også længere mod øst.

Temperaturen kommer op omkring 5-8 graders varme, og vinden blæser med en svag til jævn styrke fra syd og sydvest.

Langfredag vender vi bøtten

Langfredag skal man nemlig være forberedt på skyer og regn af til først på dagen, mens en opklaring breder sig ud på eftermiddagen fra nordvest.

Opklaringen når måske lige til Fyn og Nordsjælland inden solen går ned, men uanset om man er bor i øst eller vest, er det nok klogt at have en god jakke på, hvis man skal ud, for temperaturen holder sig fortsat middelmådigt omkring de 5-8 grader.

Lun og pæn lørdag

Lørdag strømmer lunere luft op til os fra syd og sydvest, Det bringer temperaturen op omkring 7-11 graders varme, og der bliver da også pæn plads til solen mellem skyerne. Vinden tiltager dog og kan ved den jyske vestkyst godt blive hård.

Påskedagene: Ingen nattefrost - men blandet vejr

Påskedag skal et regnvejr passere landet fra vest. Det giver en overgang med skyer og regn, men der kan både før og efter fronten også blive plads til et par solstrejf. Temperaturen stiger fortsat en anelse, og vi kan enkelte steder godt komme op omkring 12 grader, mens kysterne må tage til takke med 7-8 graders varme.

2. Påskedag starter tørt og med gode chancer for sol, men op ad dagen kommer igen skyer og regn ind fra nordvest, som ud på aften og nattetimerne trækker videre mod øst. Temperaturen har fundet sig godt tilrette omkring de 7-12 grader.

Så skal man ud og nyde det spirende forår, skal man være forberedt på lidt af hvert de næste par dage - og lørdag ser ud til at blive den pæneste dag.

Vi kan ikke love sol og varme i alle påskedagene. Men blomsterne er i hvert fald begyndt at stå i fuldt flor.

Posted by DR Nyheder on Thursday, March 24, 2016

  • Print
  • Del artiklen: