Onsdag byder på byger

Ikke til alle, men til gengæld kan de være kraftige

Denne fantastiske skyformation trak tirsdag eftermiddag ind over Thy. Billedet er taget i Vorupør og viser tydeligt de kraftige opadgående luftstrømme, der kommer når en tordenfront trænger ind over et område med meget varm og fugtig luft. Om det bliver så flot onsdag når bygerne kommer fra syd, kan ikke forudsiges. (Foto: Michael Tarp © DR brugerfoto)

Selvom vejret i store træk ser sommerligt ud med mest tørt og varmt vejr i flere uger endnu, så er der nogle markante variationer ind i mellem.

Byger onsdag

Om formiddagen vil en gruppe kraftige byger fra Tyskland bevæge sig op over området Sydøstfyn, Langeland, Lolland-Falster og Sjælland. Bygerne vil ikke give lige meget vand alle steder og nogen vil slet ikke få noget, men de ser kraftige ud og kan også have torden med. I løbet af eftermiddagen vil bygerne trække videre mod nordøst og op over Sverige. Resten af landet ser ud til at få tørt vejr og en del sol.

Resten af ugen mest tørt

De følgende dage kan der måske komme nogle småbyger hist og her, men ikke noget der giver væsentlig vand til haver eller marker. Solen får gode chancer.

Lidt køligere nætter

For dem, der synes det er blevet lidt for meget af det gode med al den varme, er der gode nyheder: Tropenætterne tager en pause. Den østlige del af landet, og især Bornholm, vil endnu natten til onsdag få temperaturer over 20 grader, men de kommende mange nætter holder vi os under de 20 grader.

Knapt så hede dage

Det bliver nok også kun Bornholm, der kan nå de 30 grader onsdag, ellers bliver 25 grader en almindelig dagtemperatur resten af ugen. Køligste område i Danmark bliver den jyske vestkyst, hvor en vestlig vind holder temperaturen nær de 22 grader.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk