Onsdag byder på tørt vejr og kig til solen

Er du til plusgrader, må du nyde vejret onsdag og torsdag. For weekenden bliver kold.

Solen kommer med jævne mellemrum til at kigge ned gennem skydækket i morgen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Stop, holdt!

Hvis du er ved at pakke vanterne væk for denne omgang, så tøv en kende. Selvom termometeret i morgen ligger over frysepunktet, er det ikke slut med dagsfrosten. Den sibiriske kulde vender nemlig tilbage i weekenden. Men lad os først kigge på vejret det kommende døgn.

Tørvejr til de fleste

I nat skal Bornholm have besøg af lidt nedbør – det begynder som regn, men går over i slud eller tøsne, som natten skrider frem, og det bliver koldere. Koldest bliver det i nat i Nordjylland med ned til fem frostgrader. De fleste vil opleve en nat med temperaturer lige omkring frysepunktet.

Besøg af solen

I løbet af i morgen formiddag sniger nedbøren sig væk fra Bornholm, og efterlader øen i tørvejr – lige som resten af landet. Det bliver en pæn dag med løbende kig til solen og temperaturer omkring tre-fire graders varme de fleste steder. Vinden bliver jævn fra forskellige retninger.

Lørdag potentielt isdøgn

Jungletrommerne er begyndt at buldre; Den sibirske kulde vender tilbage. Den rammer os fredag og lørdag sammen med en bister østenvind – hård vind til kuling. Som prognoserne ser ud nu, kulminerer kulden lørdag, hvor vi ser ud til at få et landsdækkende isdøgn – det vil sige et døgn hvor termometeret ikke kommer over frysepunktet.

Så hvis du er til plusgrader, må du skynde dig at nyde det frem til weekenden.

Facebook
Twitter