Onsdag: skyer og byger breder sig fra vest

Der kommer en smule regn hist og her, men det bliver kun til meget små mængder.

Solsikken stråler ekstra meget efter et ordenligt regnvejr. Til gengæld bliver de kommende dage mest tørre, så det bliver spændende, hvor længe tørken kan holdes på afstand. Og med en del skyer i vente i denne uge, så er det da smukt med farver i landskabet. (Foto: Tove Skipper © (c) DR)

Det er en god ide at pakke paraply eller regntøj i tasken, inden man tager ud af døren i morgen tidlig. Men det er ikke sikkert, at man får brug for det. Det er bygevejr i morgen, og derfor skal man ikke regne med, at der kommer regn. Mest sikkert er det, at der kommer regn i den sydvestlige del af landet. Her vil det allerede begynde at dryppe fra morgenstunden og igennem formiddagen.

Mest regn mod vest

Dagen byder på solskin i Vendsyssel, Østjylland og den nordlige del af Sjælland. Men i løbet af formiddagen breder skyerne sig over landet fra vest. Og ud på eftermiddagen vil bygerne højst sandsynligt ramme Nordjylland, Østjylland og Fyn. Samtidig får Sønderjyderne lidt ophold og måske lidt solstrejf i løbet af den sene eftermiddagstime.

På Sjælland holder det mest tørt hele dagen, men der vil være en del skyer. Bornholmerne får en lidt skyet og til tider våd morgen og formiddag, men i løbet af eftermiddagen lever solskinsøen op til sit navn.

Temperaturen ligger mellem 19 og 22 grader i hele landet og vinden fordeler sig også ensartet. Der blæser en let til jævn fra vestlige retninger. På Bornholm vil vinden dagen igennem være jævn til frisk.

Højest et par millimeter

På landsplan vil morgendagens nedbørsmængde knap måle 1 millimeter. Lokalt kan der selvfølgelig godt være lidt mere væde i regnmåleren. Men de få byger, som kommer i morgen vil ikke ændre yderligere på tørkeindekset. Det vil stadig være meget tørt i henholdsvis dele af Nordjylland, Lolland og på hele Bornholm.

Det er tydeligt at se hvor der faldet mest regn i de foregående dage. I dag er der faldet en del regn på Sjælland og i Østjylland. Så man må forvente at tørkeindekset for i morgen, vil vise at endnu flere områder er kommet uden for tørkerisiko. (Foto: DMI © dmi)
Facebook
Twitter