Onsdagen trækker i gråt og blåt

Endnu en gråvejrsdag venter, men en front med regn trænger ind fra vest.

Fronten med regn kommer til at drive ind over Jylland i løbet af onsdagen. De bedste - og sandsynligvis eneste - solchancer er der på Bornholm. (Foto: DR Grafik)

Vi er i fuld gang med den første vintermåned. Alligevel er det ikke de hvid-vinterlige farver, der præger vejrkortene i disse dage. Farverne er nærmere hentet fra gråtoneskalaen. Tirsdagen har budt på overvejende gråt, overskyet og tåget vejr, og onsdagen ser ud til at slutte sig til den grå trop. Tilført en lille sjat regn.

Et blåt besøg

I løbet af formiddagen er det altså igen skyerne, der kommer til at spille hovedrollen. Måske er der kun et tyndere skydække til den sydvestlige del af landet, som måske kan opleve formiddagen lidt mere lys end i dag. Men i løbet af dagen banker en front på ved den jyske vestkyst. Den medbringer regn og bevæger sig øst ind over landet og giver således jyderne en smule regn i løbet af eftermiddagen.

Lighed mellem dag og nat

Fordi solen står så lavt på himmelen på denne tid af året, er der ikke den store forskel på nattetemperaturer og dagtemperaturer. I nat ligger termometeret typisk mellem to og fire grader, mens det samme er tilfældet i morgen eftermiddag. Særligt den første del af dagen bliver en kende blæsende: frisk til hård vind fra sydlige retninger. Men som timerne går, løjer vinden lidt af og bliver let til frisk.

Facebook
Twitter