Onsdagsvejret: Formiddagsregn til syd og øst

Onsdagen begynder med en del regn, men slutter med opklaring. Typisk, vekslende aprilvejr.

Aprilvejret - ny kjole hver dag. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

”April er ikke til at stole på, hver dag tager hun en ny kjole på.”

Sådan lyder et gammelt mundheld om aprilvejret og dets utilregnelighed.

Hvis man skal tro på mundheldet, bar april i sidste uge sikkert en florlet, gul stropkjole, mens hun i disse dage nok er trukket i en grå chiffonsag med lange ærmer.

Natteregn til syd og øst

Hvor vi for under en uge siden ramte 25 grader og fuld solskin flere steder i landet, ligger temometeret nemlig i disse dage kun på 10-12 grader, og det regner med jævne mellemrum. Natten mellem tirsdag og onsdag byder da også på regn til den sydlige og østlige del af Danmark, temperaturen vil ligge i et spænd mellem fem og syv grader, og vestenvinden bliver let til frisk.

Regn først på dagen

Dagen i morgen bliver også en vekslende omgang. I løbet af formiddagstimerne vil nattens regnvejr trække mere østpå, og eftermiddagen vil således være præget af tørvejr og løbende kig til solen de fleste steder. Der kan godt falde en smule regn hist og pist i løbet af eftermiddagen, men det bliver i småtingsafdelingen.

Jævn vestenvind køler kyster

Temperaturerne vil i Jylland, på Fyn, Sjælland og Lolland-Falster ligge i et spænd mellem 10 og 12 grader, mens Bornholm må nøjes med syv grader. Men som altid bliver det køligere ved kyster med pålandsvind, og det er derfor de vestvendte kyster, der skal trække mindst en håndfuld grader fra i morgen, da vinden bliver jævn fra vestlige retninger.

(Foto: DR Grafik)

Vejr til 11 måneder

Som femdøgnsprognosen herover viser, så står vi overfor en periode med ustadigt vejr og regn flere dage. Dog tegner Store Bededag, ifølge de nyeste prognoser, til at blive en tørvejrsdag med en del sol.

Og lad os så så lige nappe det sidste mundheld: ”Meteorologer siger, at der er vejr til 11 måneder om året. Den sidste måned, april, låner lidt fra alle andre.”

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk