Onsdagsvejret: Lunt med både skyer og sol

Vi har - for årstiden - lunt og mildt efterårsvejr lige nu. Det gælder også onsdag.

Jo længere mod syd og sydøst, du kommer i morgen, jo større er chancerne for at blive nusset lidt af solens stråler.

Hvis vejret i dag, tirsdag, var en rille i en grammofonplade, så kunne vi såmænd spille samme rille i morgen. Det er nemlig stort set den samme vejrsituation, der vil udspille sig: tocifrede maxtemperaturer, sol til sydøst og skyer til nordvest.

En diset nat

Først banker natten på. Den medbringer tørvejr og relativt klart vejr til de sydlige landsdele. Efterhånden breder skyerne sig, og der kommer dis eller tåge mange steder. Temperaturerne vil ligge et sted mellem syv og ti grader, og vinden vil være jævn til frisk fra sydøst.

Mest sol til syd og øst

Disen eller tågen, der er opstået i nattetimerne, kan hænge i luften først på dagen i morgen. Men gradvist kommer solen mere og mere igennem, og det er især i de sydlige og østlige egne, at der vil være kig til solen. Omkring frokosttid ligger temperaturerne omkring ni-ti grader de fleste steder.

Ingen sol til nordjyderne

Termometeret ormer sig lidt mere opad i løbet af eftermiddagstimerne og topper på 12 grader. Det er i det sydlige Danmark, det bliver lunest i morgen. Skydækket trækker sig en my mod nordvest i dagens løb, men den centrale og nordlige del af Jylland får ikke for alvor solen at se i morgen. Vinden bliver let til jævn fra sydlige og sydøstlige retninger.

Et højtryk over Østeuropa sender lun luft op over Danmark fra sydlige retninger. Men i løbet af weekenden vil flere fronter med regn give os ustadigt vejr. (Foto: DR Grafik)

Lunt vejr for årstiden

Vi er inde i en periode med lunt vejr for årstiden. Det er et højtryk, som sender varm luft fra det østeuropæiske kontinent op mod Danmark og sikrer os tocifrede dagtemperaturer mange steder. Samtidig blæser der kun en svag til jævn vind, og det får disse dages efterårsvejr til at føles ganske mildt.

Facebook
Twitter