Op til 22 grader: Sommeragtig weekend i vente

Weekenden byder på solskinsvejr med temperaturer op til 20-22 grader.

Sol, blå himmel og temperaturer mellem 17-22 grader. Dét kan solskinsglade danskere se frem til i dag og i weekenden, hvor et højtryk sender lun og tør luft til Danmark. (Foto: © Tove Skipper)

Et højtryk øst for Danmark sender lige nu lun og tør luft vores vej, og solen får plads til at skinne på en blå himmel henover weekenden.

Den lune majsol vil i eftermiddag varme landet op til mellem 18-22 grader, og temperaturen vil ligge på omkring 15 grader helt indtil solnedgang.

Lidt køligere bliver det dog ved de sydøstvendte kyster i Østersøen med pålandsvind, da havet stadig er koldt, og vinden kommer fra en sydøstlige retning.

Fredag eftermiddag bliver med solskin og blå himmel til alle. Med hjælp fra den lune majsol vil termometeret vise høje forårstemperaturer på mellem 18 og 22 grader. (Foto: © DR vejret)

Solskin i weekenden

Det flotte solskinsvejr fortsætter i store dele af landet lørdag og søndag, hvor dagstemperaturen kan komme op på mellem 17 og 22 grader med solens hjælp.

- Lørdag ser solrig og tør ud med temperaturer på omkring 20 grader – nogen steder lidt over, nogen steder lidt under. Ved kysterne med pålandsvind bliver det også lørdag betydeligt koldere, siger meteorolog ved DR Vejret Mikael Jarnvig.

Søndag kommer til at ligne lørdag for rigtig mange, men i Vestjylland ser det lidt andeledes ud.

- Bor man i den vestlige halvdel af Jylland, skal man på søndag ikke regne med så meget sol som i resten af landet, og der kan dannes regnbyger ud på dagen, siger Mikael Jarnvig.

Det skyldes, at luften bliver mere ustabil på disse kanter i løbet af dagen.

Mere ustadigt vejr i næste uge

På mandag er det ikke kun vestjyderne, der kan få dryp fra oven.

Weekendens sommerlignende solskinsvejr bliver nemlig erstattet af mere ustadigt vejr i næste uge med mulighed for regn til de efterhånden tørstige græsplæner og marker landet rundt.

De næste par dage bliver med sol og temperaturer mellem 17-22 grader. Men allerede søndag vil et mere ustabilt vejr ramme den vestligste del af Jylland, og mandag vil der være mulighed for byger i hele landet. (Foto: © Grafik: Mikael Jarnvig)

- Et lavtryksområde med mange byger nede omkring Alperne vil i de kommende dage kravle nord på og skubbe højtrykket væk fra os. Det får vejret til at vende, siger DR's meteorolog Mikael Jarnvig.

Luften bliver derfor mere ustabil, og der kan nemmere dannes regnbyger, selvom det lige nu er usikkert at sige, hvor bygerne rammer.

- Hvis man absolut ikke kan tåle regn, skal man tage til Bornholm på mandag, siger Mikael Jarnvig. Her vil øen nemlig fortsat leve op til sit kælenavn.

Med få eller ingen skyer på himlen til at skærme for solen de kommende dage, skal vi huske at beskytte os mod solens stråler, hvis vi er ude og nyde vejret.

UV-indekset i dag og i weekenden ligger nemlig på et niveau mellem 4,5 og 5,0, og det betyder, at solcremen er en ven, selvom den kan være irriterende fedtet at få på.