Påsken starter med en pukkel af regnvejr. Men måske følger årets hidtil varmeste dag

Vi kommer til at opleve en blandet uge på vejrfronten.

Den kommende uge giver mulighed for blå himmel, som her over Købingsmark Strand på Nordals. Men der kommer også flere regnbyger. Foto: Arne Prip

Der står påskeferie på programmet for mange den kommende uge, men vejret kommer til at vise sig fra flere sider.

Derfor er der god grund til at forsegle påskeæggene ekstra godt, hvis ugens aktivitetskalender byder på æggejagt i haven. Det fortæller vejrvært Jonas Landin fra DR Vejret.

- I løbet af weekenden har vi både regnvejr og byger, der trækker indover det meste af landet. Samtidig kommer temperaturen også til at ligge lidt lavere, end vi har været vant til i denne uge. Lørdag og søndag er vi omkring 5-8 grader, og med en frisk vind, fortæller han om de kommende dags vejrprognose.

Weekenden byder på perioder med regn og byger, og mandag vil vi stadig få nedbør, men derfra er der håb om et par lune dage op mod Påske. Grafik: Jonas Landin

Plads til sol og et par temperaturhop

I starten af næste uge vil der stadig være en pukkel af regnvejr, der skal omkring os, men efter mandag ser det ud til at give et par dage, hvor også solen vil være at spotte på himlen. Og så kan vi også være heldige at stikke februars lune dage, der gav 15,1 grader, siger Jonas Landin.

- Vi har stadig byger og regnvejr på prognosen i næste uge. Men tirsdag ser ud til at holde sig tør, og onsdag vil det også kunne være nogle dele af landet, der får regn. Til gengæld skruer vi et nøk op for temperaturen, så vi kan ramme 15 grader på tirsdag og onsdag.

- Som det ser ud nu, kommer der lige en varm skulder op over det nordlige Tyskland, hvor det kommer helt op på 20 grader. Så varmen kommer tæt på os, og det giver os mulighed for 15 grader. Så man kan håbe, at det kommer til at være til gavn for os, siger han om udsigten til, at vi kan få årets, indtil videre, højeste temperatur.

Og selvom den seneste uge hovedsageligt har holdt sig over frysepunktet langt de fleste steder, så kan de frosne nætter dog komme på tilbagetog i den kommende uge også.

- Det ser ud til, at vinden går i nordlig retning sidst på ugen, omkring torsdag, og det vil betyde, at dagtemperaturen vil falde til omkring 7-8 grader, og nætterne kan komme under nul grader. Så selve påskedagene kan godt blive kølige og med indslag af regn og byger, fortæller Jonas Landin.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk