Pæn og kold lørdag - men nogen steder også vinterlige byger

Bygerne er dog flest mod vest, og her kan de lokalt være med torden, hagl eller tøsne og slud.

Bygerne bliver flest og kraftigst langs vestkysten og på Bornholm står den på regn en stor del af eftermiddagen. I resten af landet er der gode chancer for pænt vejr. (© (c) DR)

Til morgen er det koldt med temperaturer mange steder lige under frysepunktet, og kombineret med fugtig luft, er der høj risiko for rim- og isglatte veje mange steder.

Dagen fortsætter i det lidt kølige spor med temperaturer, som kommer op omkring 4 til 7 grader, men med gode chancer for sol og ikke ret meget vind, byder lørdagen de fleste steder på hæderligt vejr.

Sol og byger

Men solen står ikke alene i dag, og allerede fra morgenstunden står bygerne i kø langs den jyske vestkyst.

Bygerne lever af det varme havvand, og vil derfor være flest mod vest, og det er også her de kan være kraftigst med risiko for hagl og torden, og i morgen- og aftentimerne kan de også være med slud eller tøsne.

I resten af landet kan det også blive til et par byger af og til, men der vil også være perioder med solskin de fleste steder, og mange vil opleve en kølig men pæn og tør lørdag.

Skyet mod sydøst

Længst mod sydøst vil skyerne dog have overtaget, og på Bornholm vil eftermiddagen mest blive våd og grå.

Vinden bliver mest svag til jævn fra sydvest og vest. Men langs den jyske vestkyst kan den godt blive frisk eller lokalt hård.

Facebook
Twitter