Pinsen giver vand og en smule sol

Et lavtryk sender også de næste dage vand ind over os.

Skyerne kommer også til at skygge for solen de næste par dage, som her ved Udbjerg syd for Tønder.

Hvis Pinsesolen skal få plads til at danse i den kommende weekend, så bliver det ikke uden et par regndråber som følgeskab. Der vil nemlig fortsat komme regn og byger de næste par dage.

Det skyldes et lavtryk, der ligger vest for Danmark fredag, og senere rykker ind over landet.

- Der kommer både vand og blæst, fortæller vejrvært Jonas Landin fra DR Vejret, som påpeger, at vi skal have en del byger forbi, inden solen igen gør sig synlig på himlen.

- Fredag bliver med byger, der kan være kraftige med både torden og hagl, særligt i den østligste del af landet. Lørdag fortsætter vi i samme stil, hvor der er vand til hele landet. Men der kommer nok også pusterum, hvor solen måske titter frem.

Vi skal forvente os regn eller byger de næste fem dage, hvor flere lavtryk sender det ind over landet. Grafik: Jonas Landin

Solen venter på sig

Fælles for fredag og lørdag er, at vi kan forvente os en håndfuld millimeters regn. De ryger oven i puljen af månedens nedbør, som DMI allerede har varslet kan blive den anden vådeste maj, vi har haft. Hvis det skal blive aktuelt, skal vi passere 85,4 millimeter regn, som faldt maj 2015.

Der venter os mere vand, ikke bare i Pinsen, men også resten af maj. Det kan blive den anden mest regnfulde maj siden 1874.

Det scenarie ser sandsynligt ud, fordi vi i skrivende stund har fået 67 millimeter, og der er regn i prognosen en del dage i maj endnu.

Men solen kommer også frem mellem bygerne i Pinsen, siger Jonas Landin.

- Pinsedag kan vi godt forvente lidt mere sol i store dele af landet, og de chancer bliver større, des længere sydpå man er, siger han og forklarer, at mandag nærmest har en lignende udsigt.

- Anden Pinsedag starter vi forfra. Endnu et lavtryk skal passere vestfra, og det giver vand til hele landet i løbet af mandagsdøgnet, siger han, og uddyber:

- Men, men, men, vinden tager af mandag, og vi kan godt få et par pæne timer med sol i løbet af formiddagen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk