Pivkold søndag med vinterlige byger

De fleste får dog tørvejr med nogen sol.

Der er smukt langs de danske kyster, men en søndagstur vil kræve varmt tøj, hvis turen skal være behagelig. Billedet her er fra lørdag morgen ved Aalbæk, også en kold fornøjelse, skriver vores fotograf. (Foto: Inger Nielsen © DR brugerfoto)

Vinden er gået i nordøst og sommertiden ender. Det tog vejret meget bogstaveligt og skruede helt ned for termostaten. Vi går et par kolde dage i møde.

Sneen er tæt på

Det har sneet lige ovre i Sverige lørdag og den kolde luft blæser netop fra nordøst, så der er mulighed for, at vi også kommer til at opleve slud- og snebyger i søndagsdøgnet.

Byger i Danmark

Allerede natten til søndag kan Thy få snebyger og selve søndag er det særlig Nordfyn og Trekantområdet, der har størst mulighed for snebyger. Bygerne dannes nemlig når den kolde luft har passeret et længere stykke over relativt lunt hav. Ved Østersøen kan der også komme byger, men det bliver nok regn, da temperaturen her er lidt højere.

Kold nat

Det bliver frostvejr mange steder natten til søndag, ned til minus to grader. Derfor bliver søndag morgen også ualmindelig kold. Mange biler, der står under åben himmel om natten vil derfor være dækket af rim, ligesom rimdannelser på fortorve, cykelstier og veje vil kunne forekomme.

Kuldeindekset

Det er et udtryk for, hvor koldt kroppen opfatter vejret. Termometeret viser hvor mange grader det er, men hvis det blæser, vil varmetabet fra kroppen bliver øget, så vi føler det koldere. Søndag i dagtimerne vil termometeret typisk vise mellem 4 og 6 grader, men kombineret med en frisk nordøstenvind, vil vi opfatte det som omkring frysepunktet. Derfor er varmt og vindtæt overtøj med tilhørende hue og handsker et godt tip til søndagsturen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk