QUIZ: Er du klar til hvid jul?

Der er stadig mulighed for, at nogle dele af landet får en hvid juleaften.

Hvor sandsynligt er det, at vi bliver indhyllet i sne juleaften? Dét, og andre spørgsmål kan du prøve kræfter med i vores hvid juls-quiz. (Foto: (Grafik) Signe Heiredal)

Det er nok dét spørgsmål, vi får oftest i december hos DR Vejret: Får vi hvid jul i år? Men selvom vi gerne vil løfte julestemningen, så er det endnu for tidligt med løfter, siger vejrvært Nina Bendixen.

- Der ligger et lavtryk over De Britiske Øer lillejuleaften, og det kan sende nedbør ind over Danmark, og sandsynligvis noget koldere luft. Vinden kan meget vel dreje ind, så vi får kold luft fra nordøst, og det kan godt give tilpas lave temperaturer til, at nedbøren lokalt kan falde som slud eller sne.

Sandsynligheden for, at hele landet får sne, er dog som sædvanligt meget begrænset.

- Jokeren er vindretningen. Lavtrykkets placering skal ikke ændre sig meget, før vi får alt fra frysepunktet og op til otte grader. Men lokalt er der mulighed for, at der kan falde sne 24. december, siger hun.

Spørgsmålet har man tidligere kunnet oddse på, men ved du, hvor sandsynligt det er, at vi får hvid jul? Og hvad skal der til, for at vi kan tale om hvid jul? Se hvor godt, du har styr på det i vores lille quiz herunder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter