Rasmus må undvære sne: Træner til VM i freestyle-ski på børster og kloakrør

De stejle nedkørsler fra fjeldene i Norge kan næsten genskabes.

I villahaven i Taastrup kan Rasmus Dalberg Jørgensen træne en del af de tricks, han forhåbentligvis snart kan fremvise igen i internationale mesterskaber. Foto: Anders Sandfær Lysholm

Det er op ad bakke at holde niveauet ved lige som dansk eliteskisportsudøver i denne vinter. Coronarestriktioner ødelægger muligheden for at sætte kurs mod enten Norges fjelde eller sydens Alper.

Og når vinteren indtil videre har budt på meget lidt sne, kræver det både skitalent og entreprenørånd at holde niveauet.

Heldigvis for 32-årige Rasmus Dalberg Jørgensen har han begge dele. De sidste 16 år har han været på ski syv til otte måneder om året. Blandt andet for at deltage i VM i slopestyle fem gange, og for at holde niveauet, så han fortsat kan kalde sig forsvarende danmarksmester i disciplinen.

Han har selv bygget en anordning i baghaven i Taastrup, hvor han kan træne hop, backflips og landinger. Og med den seneste uges sne er det blevet både nemmere og sjovere.

- Det er sindssygt fedt, at der er kommet sne. Normalt har jeg måttet klare mig med presenninger og sæbevand. Men det er lidt nemmere og sjovere med den sne, der er nu.

Normalt er Rasmus Dalberg Jørgensen på ski 7-8 måneder om året. Blandt andet for at deltage i VM i slopestyle, hvor man skal udføre tricks på ski. (Foto: PRIVATFOTO)

Flere gange i løbet af ugen hopper han i skistøvlerne og tager skiene med ud i haven. Selvom det langtfra er alle dele af sportsgrenen, han kan øve sig på er, giver den hjemmebyggede rampe ham gode muligheder. For eksempel kan rampen med et kloakrør for enden hjælpe ham til at holde balancen og prøver nye tricks af. Der er dog også andre fordele ved, at skiløbet foregår i baghaven, siger Rasmus Dalberg Jørgensen, der også er far til en lille dreng.

- Det gør, at jeg kan være hjemme og være familiemenneske, samtidig med at jeg kan træne at stå på ski. Jeg kan nå mange ture. På 10 minutter når jeg jo 10 ture. Det er en god tryg måde at udvikle sit skiløb på.

Rasmus Dalberg Jørgensen i sin baghave, hvor han kan holde skisporten ved lige. (Foto: Anders Sandfær Lysholm)

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter