Regn hver evig eneste dag: Maj er den anden vådeste i mere end 100 år

Tirsdag rundede vi andenpladsen, og det gør maj usædvanlig regnfuld.

Skyerne har haft vand med sig i maj, her hænger de over Fynshav.

Vi skal 38 år tilbage, siden vi har haft en maj-måned, der gav mere vand end vi har fået i år. Tirsdag passerede vi nemlig 85,4 millimeter, og derved indtager årets udgave en flot andenplads som vådeste maj siden 1874, hvor vi begyndte at dokumentere vejret systematisk. Det er altså kun sket én gang på den 147-årige periode, at der er kommet mere regn.

- Det har været usædvanlig vådt for maj. Vi har ligget i lavtryksmotorvejen fra vest, og det har givet os ustadigt vejr, siger vejrvært Nina Bendixen fra DR Vejret.

Den regnfulde måned kommer i direkte forlængelse af en tør periode på næste to uger i april, så der kan være nogle, der har nydt godt at vandet.

- Slutningen af april var tørkeindekset ret højt, så derfor har det våde vejr sikkert været gavnligt for naturen, men kedeligt for solhungrende danskere, fortæller Nina Bendixen.

Normalt kan du ikke forvente dig mere end 47,3 millimeter regn i maj, det viser et kig på klimanormalen for de foregående 30 år.

Førstepladsen er ude

Der har været regnskyer over os hver eneste dag i måneden, og holder prognosen, vil der nok også være regn at finde i de fleste af de resterende seks dage. Der er dog ikke udsigt til, at vi kommer til at ramme førstepladsen. Den ligger på 138 millimeter regn og fandt sted tilbage i 1983.

- Tirsdag og onsdag kan vi dog godt få 20 millimeter. Det svarer til knap halvdelen af, hvad vi normalt får på hele måneden, siger Nina Bendixen.

Håb om en tør afslutning

I prognosen for resten af ugen er der dog udsigt til, at vi får solen at se igen. Den har nemlig sjældent haft held til at bryde gennem skyerne i maj. Indtil videre er det kun blevet til 88 timer på landsplan. Det tal kan dog stige i løbet af afslutningen af måneden, siger Nina Bendixen.

- Varm Atlanterhavsluft ser ud til at blæse en lille omvej hen over os, og til at varme os op til weekenden, siger hun og peger på, at det kan blive op til 23 grader i weekenden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk