Regn med regn

En lang periode med varme og tørke afløses nu af byger, regn og køligere vejr.

En køligere vestenstrømning er over Danmark med indslag af regn og byger i den kommende uge.

Efter måneder med særdeles tørt og varmt vejr i Danmark kan vi nu pakke den solbrune sommerhud ind i regntøj. Vi skal nemlig have ’gammeldags’ dansk sommervejr med indslag af regn og byger.

Bygevejr

Bygerne har allerede godt fat i os i dag. Især i Jylland har der dagen igennem været mange spredte byger. Siden midnat er der faldet mest nedbør i Nordby på Fanø med over 30 mm regn. Mere normalt er det dog med ca. 2 til 10 mm regn rundt omkring i forbindelse med bygerne, der i øvrigt kan være med lyn og torden.

Det er et lavtryk, som bevæger sig hen over os og det skubber efterhånden bygerne længere mod øst. De østlige egne vil derfor efterhånden få byger hen ad aftenen.

Ole Hougaard har sendt dette billede fra i dag. Han skriver: "Torden i perioden kl. 5.45 til 7.15 gav dejlig regn til den knastørre natur. Hele 25 mm." Og der er udsigt til mere regn i de kommende dage. (Foto: Ole Hougaard)

Regn og byger

Søndag følger trop med mere vådt fra oven. Først på dagen er det dog kun enkelte byger og der er måske plads til lidt sol over de nord- og østlige landsdele. Om eftermiddagen dukker et mere bastant regnvejr op fra sydvest og regnen vil frem mod natten til mandag brede sig til det meste af landet. Det ’nye’ vejr giver i øvrigt et behersket temperaturleje på 17 til 20 grader.

Det våde vekslende vejr fortsætter

I den nye uge skal vi passeres af flere fronter med regn og byger, hvilket sætter sit våde aftryk på femdøgnsskemaet. Der er selvfølgelig også plads til lidt sol og ophold ind i mellem, men temperaturniveauet er trykket godt og grundigt ned omkring 20 grader, som måske kan vokse til 25 grader nogle steder senere på ugen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk